Csapategység: csillagos ötös

Tegnap esti csehek elleni bravúros teljesítmény után a magyar válogatott játékosai értékelték a találkozót.

A tizenegyespárbajban három lövést hárító Gulácsi Péter, és a meccsen a torna egyik legnagyobb gólját lövő Kiss Máté a lefújás után egybehangzóan jelentette ki: az érdem nem egyes játékosoké, hanem az egész csapaté.

Gulácsi Péter a mérkőzés kezdetétől magabiztosan védte a magyar kaput, a tizenegyesrúgások során pedig megmutatta, hogy a korosztály egyik legjobb játékosa: háromszor hárított bravúrral.

Gulácsi Péter:

“Csodálatos, hogy csapatunk így tud játszani százhúsz percen keresztül. Hatalmas csata volt, amelynek során folyamatosan meg tudtunk újulni. Kellettek védéseim a sikerhez, de mindenki nagyot harcolt, s igazi együttesként bizonyítottunk, hogy nincs számunkra lehetetlen.”

Kiss Máté nem a szavak embere. A Győri ETO középpályása (aki két évvel fiatalabb a többségnél, hiszen 1991-es születésű) alázatos játékáról ismert, de ritkán hallatja a hangját az idősebbek között. A találkozó után – érthetően – mégis a bombagólt szerző játékost faggatták a legtöbben.

Kiss Máté:

“Nem tudom, hogy lőttem-e már nagyobb gólt – mondta Kiss Máté mosolyogva az mlsz.hu-nak nyilatkozva -, de világbajnokságon még biztosan nem. Hatalmas élmény, ami velünk történik… Nagyon jó a csapatunk, már mindenkivel szemben lehet esélyünk, így az olaszok ellen is.”

Nagyszerű mezőnymunkát végzett a védelem tengelyében Szekeres Adrián, aki a világbajnokság kezdete óta az egyik legbiztosabb pont a magyar együttesben.

Szekeres Adrián:

“Igazi csapat vagyunk, csupa nagy betűvel – jelentette ki. – Tudjuk, hogyan kell győzni, és az évek során egyre több együttesnek bizonyítjuk be, hogy jobbak vagyunk nála. Az egységben van az erőnk, mindenki képes a legjobb pillanatban hozzátenni a játékhoz azt a pluszt, ami a sikerhez szükséges.”

Igen sportszerűen nyilatkozott Simon Ádám a találkozó után a vegyes zónában – saját teljesítménye helyett Kiss Máté gólját méltatta a sajtó helyi képviselőinek.

Simon Ádám:

“Óriási gólt lőtt ez a srác, és meg is érdemelte, mert nagy munkát végez a meccseken. Egy ilyen találat után akár abba is hagyhatná a futballt, mert ezt nehéz lesz felülmúlni… Én akkor is örülök, ha csak egy-egy percet kapok a csapatban meccsenként, mert óriási élmény ebben a gárdában játszani.”

Egervári Sándor, szövetségi edző:

“Köszönjük Alexandriának, nagyon sokat kaptunk ettől a várostól, amelyet most elhagyunk. Egy Sándornak Alexandriában illik nagyot alkotnia… – kezdte a szakember a sajtótájékoztatón, s aztán áttért a mérkőzés elemzésére. – Két hiányzó játékosunk pótlását kellett megoldanunk az egész találkozó során, ezért új összetételű védelem kezdett, és voltak kényszerű átalakítások is a mérkőzés során, de játékunk mindvégig stabil maradt, és sok jó teljesítményt láthatott a közönség. Azt hiszem, ez a gárda ma végérvényesen bebizonyította, hogy nem balsorsra hivatott, és az egész országnak megmutattuk a futball erejét. “

Jakub Dovali, a csehek szövetségi kapitánya:

“A magyar válogatott a két esztendővel ezelőtti cseh csapatra emlékeztet, amely szintén arról volt híres, hogy kiélezett helyzetekben képes a legjobb teljesítményre, és hogy a szerencse is mellette áll. Nekünk most nem jött össze, de remek mérkőzést játszottunk a magyarokkal, akik ezek után bármire képesek lehetnek.”

Forrás: mlsz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s