14-18 fős olimpiai csapattal számol a MOB

A jelenlegi helyzetkép alapján 14-18 versenyző alkothatja a jövő februári vancouveri téli olimpián résztvevő magyar csapatot.

Kovács Tamás, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója elmondta, hogy Sebestyén Júlia műkorcsolyázó, Tagscherer Zoltán sífutó, valamint a Hoffman Nóra, Makszim Zavozin jégtánckettős már megszerezte a vancouveri induláshoz szükséges kvótát, míg alpesi síben Berecz Anna már biztos résztvevőnek tekinthető, snowboardban pedig Harmath Rózsának van kijutási esélye.

A Hoffman, Zavozin jégtánckettős esetében egyelőre még kérdéses, hogy Zavozin megkapja-e időben a magyar állampolgárságot, de a kérelmet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség a MOB közbenjárásával már benyújtotta az illetékes hivatalnak, jelenleg az elbírálás vár.

“Magyarország jelenlegi legsikeresebb téli sportága, a rövidpályás gyorskorcsolya esetében novemberben két Világkupa-versenyen, az Egyesült Államokban, valamint Kanadában küzdenek majd sportolóink a kvótáért – tette hozzá Kovács. – A női csapatnak nagyobb esélye van, de reménykedünk benne, hogy a fiúk is kiharcolják majd a részvételt, s így teljes létszámmal lehetnek jelen Vancouverben.”

A bobosok nem kísérelték meg a kvótaszerzést, curlingben, jégkorongban és síugrásban pedig nem sikerült kiharcolni a részvételi jogot. Gyorskorcsolyában a felkészülést és a kvalifikációt döntően befolyásolja a pályahiány, sílövészetben pedig Gombos Károly és Tagscherer Imre első számú tartalék, így lemondás esetén egyikük ott lehet Vancouverben.

Forrás: telesport.hu/mti

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s