U20VB, elődöntő: Ghána – Magyarország 3-2 (2-0) – a kibeszélő-show

20090914-u20vb-logoKedden 16:30-kor Kairóban rendezik meg az U20-as egyiptomi világbajnokságon a Ghána – Magyarország mérkőzést. Szurkoljunk közösen a magyaroknak!

A magyar csapat mérkőzéseiről külön beszámoltunk, egy kis múlt-idéző:

U20VB: Honduras – Magyarország 3-0 – a kibeszélő-show

U20-as VB: Magyarország – Dél-Afrika 4-0 – a kibeszélő-show

U20-as VB: Magyarország – Egyesült Arab Emírségek 2-0 – a kibeszélő-show (Frissítve!)

U20VB, nyolcaddöntő: Magyarország – Csehország 2-2 (1-1, 1-1, 2-2) tiz: 4-3. – a kibeszélő-show

U20VB, negyeddöntő: Olaszország – Magyarország 2-3 (1-1, 0-1) – a kibeszélő-show

2009. 10. 11. Vasárnap

– Egervári Sándor egymeccses eltiltásra számíthat

Bazsánt József csapatmenedzser a délután egyeztetésen vett részt a FIFA vezetőivel a folytatást, azaz az egyiptomi U20-as világbajnokságon a mieinkre váró két mérkőzést illetően. A mindenkit leginkább érintő kérdés Egervári Sándor eltiltása (a szakvezetőt az Olaszország elleni negyeddöntő 89. percében a lelátóra küldte a játékvezető), az illetékesek szóban azt a tájékoztatást adták, hogy sportszerűtlenséget nem tapasztaltak, ezért minden bizonnyal az ilyenkor automatikusan járó egy meccsre szóló büntetést róják ki.

Ez a gyakorlatban azt jelentené, hogy az edző csak a mérkőzés előtt és a szünetben szólhat a játékosokhoz, ám a kispadra nem ülhet le. Reményeink szerint azonban ez a tájékoztatás még nem jelenti a történet végét, mert Bazsánt József arra kérte a világbajnokság szervezőit, vizsgálják meg a felvételeket, és ez alapján hozzanak hétfőn végleges, írásos döntést. Ekkor derül majd ki a fegyelmi bizottság Szekeres Adrián eltiltásával kapcsolatos döntése is, az Olaszország elleni meccsen kiállított védő az előzetes hírek szerint szintén egymeccses kényszerpihenőre számíthat.

Egervári Sándor, szövetségi edző az mlsz.hunak nyilatkozott:

“Megvárjuk a végső döntést, de attól függetlenül a csapathoz hasonlóan a szakmai stáb is egységes, kollégám, Kenyeres Imre már évtizedek óta velem dolgozik, s ahogyan az olaszok ellen, az elődöntőben is készen áll arra, hogy szükség esetén ő irányítsa a csapatot”

– Uruguayi játékvezető fúgja vezetni a Ghána-Magyarország mérkőzést

A FIFA döntése alapján az uruguayi Jorge Larrionda lesz, akit a világ legjobbjai között tartanak számon, és szinte bizonyos, hogy találkozunk a nevével a jövő évi dél-afrikai világbajnokságon is.

A 41 éves montevideói játékvezető 1993 óta tagja hazája élvonalbeli keretének, 1998-ban pedig FIFA-bíró lett.

Larrionda részt vett a 2006-os világbajnokságon, ahol elődöntőt vezetett. Munkáját honfitársai, Pablo Fandino és Mauricio Espinosa segítik a partvonal mellől.

– Túl az első kairói edzésen

Vasárnap délután a Ghána elleni, keddi elődöntő (16.30, m2, Eurosport) helyszínén, a kairói Nemzetközi Stadion egyik edzőpályáján tartott másfél órás edzést Egervári Sándor vezetőedző. A pörgős foglalkozáson, amelyen játékosaink láthatóan jókedvűen vettek részt, elsősorban a koordinációs- és a labdás gyakorlatok kerültek előtérbe.

A tréningen részt vett, és tünetmentességet jelzett a korábban kisebb sérüléssel bajlódó Simon Ádám, és a kedden Takács Péter és Szekeres Adrián társaságában eltiltás miatt hiányzó Koman Vladimir sípcsontja sem fájt annyira, hogy ne tudja elvégezni az előírt munkát. Dudás Ádám ugyanakkor az edzés közben kisebb térdfájdalomra panaszkodott, ezért a helyszínen kapott kezelést, ami után folytatni tudta a tréninget.

2009.10.12. Hétfő

– Kedd délután 16:30-től élőben az m1-n lesz látható a Ghána – Magyarország

Kedd délután az m1 közvetíti a magyarok küzdelmét az U-20-as labdarúgó világbajnokság elődöntőjében. A Ghána – Magyarország mérkőzést fél öttől élőben követhetik a közszolgálati televízió nézői – adta hírül a hirado.hu

– Bemutatjuk Ghánát

Az afrikai csapat a D-csoportban kezdte meg a szereplését a vb-n. Először Üzbegisztán ellen 21-re nyertek, majd a második találkozón a torna eddigi meglepetését értéke el azzal, hogy 4-0-ra legyőzték az angolokat. A harmadik, utolsó csoportmérkőzésen Uruguayi ellen 2-2-es döntetlent játszottak.

A csoport végeredménye:

1. Ghána 7 pont (8-3)
2. Uruguay 7 (6-2)
3. Üzbegisztán 1 (2-6)
4. Anglia 1 (1-6)

A nyolcaddöntőben Dél-Afrikával játszottak, ahol hosszabbítás után 2-1-re nyertek. A negyeddöntőben óriási mérkőzésen 3-2-re legyőzték Dél-Koreát.

Az idei torna egyik legjobbja a ghánai támadó Dominic Adiyiah, aki az Uruguayi meccs kivételével mindegyik mérkőzésen gólt szerzett.

– Koman és Német aranycipős lehet

A FIFA honlapján négy futballistára lehet tippelni, köztük két magyarra – Németh Krisztián és Koman Valadimir is igen sok szavazatot kapott. A győztesnek járó elismerés mellett két egyéni díjat is kiosztanak, a torna legeredményesebb játékosa Aranycipőt, a vb legjobb teljesítményét nyújtó futballistája pedig Aranylabdát kap. A gólkirályi címért jelenleg a ghánai támadó vezeti, aki hat gólt szerzett, aztán Koman néggyel és Németh hárommal.

a FIFA honlapjának szavazásán ő vezeti a “Ki lesz a vb aranycipőse” szavazást.

A ghánai támadó e sorok megírásáig a voksok 39,78 százalékát gyűjtötte be, a második helyen álló Németh Krisztiánban a szavazók 27,78 százaléka hisz, míg Koman Vladimirról 24,22 százalék gondolja úgy, hogy odaérhet az első helyre. A negyedik játékos a listán a három gólos brazil Alan Kardec, 8,22 százalékkal.

– Egervári Sándor: “Hiányozni fog Koman Vladimir, Pótlását több játékosnak közösen kell megoldania”

Eldőlt, hogy Koman Vladimir távollétében kedden Korcsmár Zsolt lesz a csapatkapitány – számol be az mlsz.hu

A szövetségi edző kifejtette miért éppen Korcsmárral esett a csapatkapitányi karszalag.

Egervári Sándor, szövetségi edző:

“Azért esett Korcsmárra a választás, mert akárcsak Debreceni András, ő is csapatkapitány otthon, saját klubjában. A játékos a középpálya tengelyében kap lehetőséget, és ez nagyszerű poszt egy vezér, egy kapitány számára.”

A megbeszélés után a játékosok a Fairmont szálloda uszodájában pihentek, az ebédet követően pedig Egervári Sándor és Kenyeres Imre tartott sajtótájékoztatót.

Egervári Sándor:

“Hiányozni fog Koman Vladimir, hiszen ő csapatunk egyik erőssége, aki mentális tartást is ad a többieknek – mondta el a sajtó képviselőinek a vezetőedző. – Pótlását több játékosnak közösen kell megoldania, részfeladatok átvállalásával, hiszen ő a középpálya egyik igazi erős egyénisége, aki az irányítás mellett a mezőnyben vívott küzdelemben is jeleskedik.”

– Németh kihagyta az edzést – de játszhat

Hétfő délután igazán pörgős, oldott légkörű ráhangoló edzést vezényelt a keddi, Ghána elleni világbajnoki elődöntőre (16.30, m1, Eurosport) tanítványainak Kairóban Egervári Sándor vezetőedző. Németh Krisztián enyhe hasmenés miatt kihagyta ugyan a foglalkozást, ám holnap minden bizonnyal számíthat a csatár játékára a szakmai stáb.

Mint dr. Szilágyi György csapatorvos az mlsz.hu-nak elmondta, a támadó hétfőn jelezte, hogy gyomra nincs tökéletes állapotban, és miután megkapta a megfelelő gyógyszereket, a doktor jobbnak látta, ha Németh a délutánt és az estét inkább pihenéssel tölti.

Az egyórás edzés a tizenegyesrúgások gyakorlásával végződött. Egervári Sándor kedden jelöli ki a Ghána elleni kezdőcsapatát.

2009.10.13. Kedd
– A nagy meleg és a meggypíros mez
A FIFA döntése értelmében a ghánai válogatott tiszta fehérben, míg a magyar csapat piros mezben, piros nadrágban és zöld sportszárban játszik az egyiptomi U20-as világbajnokság keddi elődöntőjében – írja a Nemzeti Sport.
A csapatoknak vélhetően kánikulában kell játszaniuk, hiszen Kairóban délután 34 Celsius-fokot mérnek, ez pedig alighanem a mieinknek okozhat nagyobb problémát.

– Egervári Sándor kezdőcsapatot hirdetett
A szakvezető Gulácsi Péter – Zámbó Bence, Debreceni András, Szabó János, Présinger Ádám – Gosztonyi András, Korcsmár Zsolt, Simon Ádám, Kiss Máté – Simon András, Németh Krisztián összeállításban küldi pályára együttesünket. Koman Vladimir

– Mindenki nyerni akar
Mind a magyarok, mint a “Fekete Csillagok”, azaz Ghána is megszeretné nyerni az elődöntőt. Mindkét csapatnál a vb legerősebb támadói lépnek pályára, a mieinknél Németh Krisztián, az afrikaiaknál Dominic Adiyiah. A magyaroknál három hiányzó lesz eltiltásuk miatt: Koman Vladimir, Szekeres Adrián és Takács Péter is, míg az afrikaiaknál nincs jelentősebb veszteség.

– A találkozót az m1 (klikk ide!), az Eurosport adja élőben. Ha valakinek esetleg egyik sem jönne be, akkor ide kattintson.

——————————————————————–

16:15: Köszöntjük a kedves olvasókat! Pár perc és megkezdődik az U20-as egyiptomi világbajnokság első elődöntője, ahol először Ghána-Magyarország, majd este 20:00-tól Brazília – Costa Rica mérkőzést rendezik meg.

16:18: 55 év után újra döntős lehet a magyar válogatott egy világtornán! Szurkoljunk közösen, hogy ez a nagy csoda létrejöjjön. Ha a kis csoda futna be, akkor sincs semmi baj, meg fogjuk szerezni a bronzérmet! Harcoljatok, küzdjetek, Fiúk!

16:20: Íme a hivatalos kezdőcsapatok
Ghána: Agyei – Inkoom, Addo, Addy – Quansah, Agyemang-Badu, Ayew, Rabiu – Osei, Addae, Adiyiah.

Magyarország: Gulácsi – Zámbó, Debreceni, Szabó, Présinger – Gosztonyi, Korcsmár, Simon Á., Kiss – Németh, Simon A.

16:24: A csapatok már a pályán vannak, és a nemzeti himnuszok szólnak.

16:30: Elkezdődött a találkozó, az afrikaiak kezdték a mérkőzést.

16:35: Egy kis érdekesség. Jelenleg Kairóban 30 fok van és 43%-os a páratartalom. Verőfényes napsütésben játszanak a csapatok.

16:39: A tizedik perc elején megszerezte a vezetést Ghána. Az első percekben egyre többet kezdeményeztek az afrikaiak, a mieink mélyen védekeztek. A 10. perc elején óriási magyar hiba történt: Présinger röviden adott haza, amire Ayew lecsapott a labdára, kikerülte Gulácsit és a beadását Adiyiah közelről pofozta a kapuba.1-0. Többet kell kezdeményezni!

16:44: A 15. perc elején továbbra is ghánai fölény van a pályán. Ennél több kell. A kapura lövések száma 4-1 az afrikaiaknak, és a labdabirtoklás 63%-37% (!!).

16:47: A 18. perc elején végre az első magyar akciót láthattunk a mérkőzésen. Ennél több kell!

16:53: A 24. perc elején óriási ghánai ziccer maradt ki, sarokrúgással jönnek.

17:00: Túl vagyok az első félórán. A ghánaiak veszélyesebben, mi meg pontatlanul, lassan játszunk. A 31. percben ismét gólt szerzett. Inkoom jobboldali beadását bólintotta a jobb alsó sarokba a ghánai gólzsák, Adiyiah önmaga és csapat második gólját szerezte.

17:09: Továbbra is tart a ghánai mezőnyfölény, mind a kapura lövések számában, mind a labdabirtoklás terén. Rossz szerkezetben játszunk, 1 támadóval nem lehet így nyerni. Több kell és kockáztatni.

(Engedjék meg egy szubjektív véleményt: a szakvezetők helyében behoznám Balajtit, Futácsot/Varga Rolandpt és Tóth Bencét.)

17:13: A 43. percben járunk a játékképe és az eredmény állása nem változott. Továbbra is 2-0-ra vezetnek az afrikaiak.

17:15: Vége az első félidőnek.

Összefoglaló: Az első félidő alapján Ghána megérdemelten vezet 2-0-ra a magyarok ellen. A mieink enerváltan, pontatlanul, és lassan fociznak. Ennél több kell ahhoz, hogy továbbjussanak a döntőbe.

Íme a statisztika: a számok sokat elárulnak!
– Kapura lövések száma: 12 – 2
– a kapura lövések: 7 – 1
– a kapura menő lövések: 5 – 1
– le: 1-0 –
– szöglet: 2 – 0
– szabálytalanságok: 7 – 6
– sárga: 2 – 0
– piros: 0 – 0
– labdabirtoklás: 62 % – 38%

17:29: Kettős magyar csere lesz nálunk.
Németh Krisztián helyett Balajti Ádám, és Présinger helyett Varga Roland állt be.

17:30: A mieink kezdik a második félidőt. Mindent bele, Srácok! Mutassátok meg!

17:33: A 48. percben óriási magyar ziccer maradt ki – reméljük nem az utolsó! -. Gosztonyi lövése éppen hogy elment a jobb alsó kapu mellé. Marad a két gólos ghánai vezetés.

17:37: Az 51 percben Gosztonyi ívelt be szabadrúgást a balösszekötő helyéről, a hosszú oldalon érkezett Balajti és közelről telibe lőtte a bal kapufát!

17:38: Emberek, pályán van a magyar csapat! Elkezdtünk játszani. Előbb-utóbb meg lehet a gólunk!

17:46: Eltelt a második félidőből 15 perc, és szemmel láthatóan a mieink sokkal jobban játszanak, mint az első 45 percben. Helyzetek akadtak, de azok sajnos kimaradtak. Pontosabban és gyorsabban kell játszani és meg lesz az eredménye.

17:55: A 70. percben járunk. Amióta beállt Varga és Balajti azóta sokkal támadóbban játszunk, egyelőre eredmény nélkül. A harmadik utolsó csere történt nálunk: Korcsmár helyett Futács Márkó állt be, Az afrikaiak magabiztosan és nyugodtan játszanak.

17:59: Góóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóllll!!! Végre! A 73. percben Futács góljával szépítettünk! Van még 15 perc!

18:01: A 75. percben ismét egy remek magyar akció végén Varga 18 méterről a kapu fölé rúgta a labdát, majdnem kiegyenlítettünk!

18:04: Újabb magyar akció maradt ki, ezúttal Szabó fejelt kapu mellé. (A szerkesztő, már góólt kiállított…). Érik az újabb magyar gól.

18:07: Gól, de nem mi, hanem a ghánaiak szerezték az újabb találatot. Quansah egy gyors kontra végén, a keresztléc segítségével lőtte a harmadik ghánai gólt.

18:09: Balajti szépített!!!! Újabb őrület kezdődik!

18:17: A három perces hosszabbítás után az uruguayi játékvezető lefújta a találkozót. Ghána 3-2-re legyőzte a magyar csapatot, így elsőként bejutott a döntőbe. A mieink pénteken délután fél6-kor fognak játszani Brazília vagy Costa Rica ellen.

Összefoglaló: Az első félidő elején egy magyar védelmi hiba révén Adiayih megszerezte a vezetést, majd később újabb gólt szerzett az afrikai gólzsák. A mieink lassan, pontatlanul és enerváltan játszottak. A második félidőben egy teljesen más magyar csapat jött ki a pályára. Egervári Sándor támadóbbá tette a gárdát és ennek meg lett az eredmények. Sorra dolgoztuk ki a helyzeteket. Hiába vezetett két góllal is (2-0, 3-1) Ghána, végül 3-2-re legyőzték a magyarokat. A mieinkről annyit, hogy kár az első félidőért, viszont küzdeni tudásból csillagos ötösből vizsgázott a társaság!

Íme a hivatalos statisztika:
– Lövések 27-15
– Kaput találó lövések 11-4
– les: 1-0 –
– szöglet: 5 – 3
– szabálytalanságok: 16 – 13
– sárga: 2 – 2
– piros: 0 – 0
– labdabirtoklás: 56 % – 44%

U20-as vb, Egyiptom, elődöntő:
Ghána-Magyarország 3-2 (2-0)
Kairó, v.: Jorge Larrionda (uruguayi)
Gól: Adiyiah (10., 31.), Quansah (82.), ill. Futács (73.), Balajti (84.)
Ghána: Adjei – Inkoom, Addae, Addo, Addy – Quansah (Awako, 93.), Agyemang-Badu, Rabiu, Ayew (Agyemang, 75.) – Adiyiah, Osei. Szövetségi edző: Sellas Tetteh
Magyarország: Gulácsi – Zámbó, Debreceni, Szabó J., Présinger (Varga R., 46.) – Gosztonyi, Korcsmár (Futács, 71.), Simon Á., Kiss – Simon A., Németh K. (Balajti, 46.). Szövetségi edző: Egervári Sándor

A mérkőzés összefoglalója:
1-0 és 2-0

2-1

3-2

U20VB, elődöntő: Ghána – Magyarország 3-2 (2-0) – a kibeszélő-show” bejegyzéshez 48ozzászólás

  1. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓLLLLL

    Kedvelés

  2. ha megfigyeljük, akkor sokszor csak 3-an támadunk! nem zárkózik a középpálya elég gyorsan, vagy épp sehogy…

    Kedvelés

  3. Ezek a srácok évek óta együtt játszanak, most meg mintha nem is ismernék egymást. Rosszak a passzaink, a középpályán nem jól védekezzük le a Ghánaiakat.

    Kedvelés

  4. Jobb eddig Ghána. 😦
    Minket megzavart a gól és egyelőre nem látom, hogy kijöttünk volna ebből a zavartságból.

    Kedvelés

  5. Kedves Éva,

    Sok szeretettel üdvözöllek itt a Sportmenün! Érezd magad jól és ha bármi észrevételed van, csak szólj nyugodtan.

    Hajrá Magyarok!

    Kedvelés

  6. Egy biztos, kondiban szinte verhetetlenek a Ghánaiak, emellett valóban technikás, képzett játékosok alkotják a csapatot! mégis azt mondom, hogy 50-50 % van mindkét csapatnak. ez egy VB-elődöntő, ahol bármi megtörténhet. itt már nincsenek gyenge csapatok.
    Biztos, hogy a Ghánaiak örülnek, hogy nem a Brazil vagy mondjuk a német csapat ellen játszanak, de merem állítani, hogy a döntőbe kerülést ők is a csoda jelzővel emlegetik! nem szabad tőlük megijedni! hajrá Magyarok!

    Kedvelés

  7. Kiváncsi vagyok mennyit vett ki belőlünk a két hosszabításos mérkőzés. Remélem kellően frissek leszünk, mert ez a Ghánai csapat nagyon jó! Rettenetesen gyorsak és technikásak. Fel kell kötnünk azt a bizonyost, de ha tartjuk a taktikai fegyelmezetségünket, akkor megtörténhet a csoda! Most mindenki csodát vár ezektől a srácoktól, minden reményünk bennük van!

    Kedvelés

Hozzászólás