Lapszemle: Kisteleki: Csalódtam Gerában!

KOPPENHÁGA – Kisteleki István (56), a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöke már egy hónapja tudott arról, hogy nézeteltérés van Erwin Koeman (48) szövetségi kapitány és Gera Zoltán (30) között. Mint ismert, a nemzeti csapat kapitánya, az angol élvonalbeli Fulham légiósa szerdán, a dánok elleni világbajnoki selejtező előtt elhagyta a válogatottat, és kijelentette, nem akar az együttesben szerepelni – írja a blikk.hu.

– Egy ideje érlelődött bennem a gondolat, hogy ezt így nem szeretném tovább csinálni, majd pedig meghoztam magamban azt a döntést, hogy a vb-selejtezők lezárultával bejelentem, a közeljövőben nem kívánok a válogatottban szerepelni – fogalmazott a pepsifoci.hu internetes oldalon vezetett blogjában Gera.

Azt a középpályás is elismerte, kedden öt percet késett a taktikai értekezletről, és állítólag Erwin Koeman emiatt nem számított rá Dániában. Érdekesség, hog y nég y nappal korábban Bodor Boldizsár (27) érkezett késve egy hivatalos programra, ő azonban leülhetett a portugálok ellen a kispadra…

Kisteleki MLSZ-elnök szerint ennél jóval komolyabb problémáról van szó.

– Gera néhány hete panaszkodott nekem, hogy elégedetlen a helyzetével, többet szeretne játszani a válogatottban – árulta el a sportvezető. – Ekkor arra kértem, a pályán bizonyítson. A Dániában történtek után teljesen megértem Erwin Koemant, egy csapatkapitány nem hagyhatja faképnél a válogatottat. Csalódtam Gerában.

Koeman_Gera_afférA Blikk információi szerint sem új keletű a nézeteltérés a holland szakember és a támadó között. A nemzeti csapatban 63 mérkőzésén 18-szor eredményes játékost az utóbbi időben keveset szerepeltette Koeman, négyszemközti beszélgetéseken pedig azt hangoztatta, nem elégedett a teljesítményével. Úgy tudjuk, a Portugáliában 3-0-ra elveszített vb-selejtező – amelyen egyébként szinte csak a Fulham-focista jelentett veszélyt a kapura – után az egyik edzésen sarokkal továbbította a labdát Gera, ekkor Koeman rászólt, hogy fejezze be, nem a strandon van. Érezhető volt kettejük között a feszültség.

Értesüléseink szerint Gera megbánta, hogy összecsomagolt, s jelezte, mégis szeretne a válogatottal tartani a meccs helyszínére, és felül a lelátóra, de a szövetségi kapitány kijelentette, nincs hely a csapat buszán, s menjen a stadionba taxival. Gera ezután elbúcsúzott a társaitól.

Forrás&Fotó: Blikk

Lapszemle: Kisteleki: Csalódtam Gerában!” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Bennem felmerült még egy kérdés:
  A csapatársak közül senki nem szólt Gerának, hogy gyere értekezlet van? 2 percig senkinek nem hiányzott? Se gyúrónak, se masszőrnek, se edzőknek, se Szekeresnek?

  Ki érti ezt? Nem kerek a történet számomra.

  Kedvelés

 2. A mai NS-ben nyilatkozott Erwin Koeman. Nincs bocsánat, nem fogja meghívni Gerát, amíg ő a kapitány. Azonban kiderült, hogy a csapatszállásánál Gera egyedül volt a szobájában, ugyanis a szobatársa Hajnal Tamás idő előtt elutazott Dortmundba – kiderült súlyos a sérülése -. Ezt a cikket elolvasva az jön le számomra, hogy Koeman nem engedett neki több szabadságot. Gerának bizalom kell és engedni, hogy azt nyújtson, amit tud, JÁTSZANI. Ezt Koeman nem tudja elfogadni, csak azt, hogy mindenki azt játsszon, amit ő elvár.

  Mindketten hibásak, azért mert Koeman nem hagyta(?) vagy nem akarta megismerni Gerát. Gerának, pedig, hogy ilyen döntést hozott. A meccs után kellett volna ezzel előállnia. Talán, akkor mindenki észrevenné a dolgokat.

  Kisteleki úrnak üzenem, ez az eredmény 0. Negyedikek lettünk, nincs előre lépés. Ott tartunk, ahol Matthäus idejében. A Telki központon kívül mutasson fel pozitív dolgot? Az U20-at nem raknám ide, mert az adott volt, csak majdnem szétverte…

  Elnök úr!
  Szerintem mindenki kedvéért csendben távozzon a magyar futball éléről. Ugye, nem kell felsorolnom, hogy miért? Ha kell, azt meg teszem. Hosszú lesz a lista.

  Ami a legfontosabb nem megsértődni kell, hanem el kell fogadni a kritikákat és elgondolkozni azon, hogy mi-miért történt.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s