Megdöbbentő: Az MLSZ öt perc késés miatt örökre eltiltja Gerát?

Megerősítette az atv.hu szerdai koppenhágai értesülését Kisteleki István.

Mint megírtuk, a válogatott játékos az első felindulás után átgondolta a helyzetet, és közölte, hogy a válogatottal marad és szurkol a pályán lévő játékosoknak. Ekkor azonban Erwin Koeman utat mutatott a volt csapatkapitánynak. Ezt az MLSZ elnöke mondta az [Origo]-nak.

A játékos kedden öt percet elkésett egy taktikai megbeszélésről. Emiatt Ervin Koeman a szerdai mérkőzés előtti átmozgató edzésen közölte vele, hogy nem számít rá a keretben. A portugálok elleni meccs előtt ugyancsak késés miatt maradt ki a válogatottból Bodor Boldizsár, igaz, a Hollandiában légióskodó balhátvéd a kispadra azért leülhetett Lisszabonban.

Ugyanakkor Kisteleki kijelentette, hogy „nincs bocsánat Gera bűnére”. Kisteleki szerint „a csapat cserbenhagyása a legsúlyosabb bűn, amit egy játékos elkövetett.”, amit nem lehet egy bocsánatkéréssel elintézni. Az MLSZ elnöke közölte: „maximálisan a szövetségi kapitány mögött állunk.”

Kisteleki a dán mérkőzés előtt azt mondta, hogy nem akar nyilatkozni az ügyben. Csütörtökön viszont már közölte: Koeman „normálisan reagált a játékosok fegyelmezetlenségére.” Azt mondta, „ez egy morális kérdés, amit csak így lehet megválaszolni”.

Ha Kistelei elismeri, hogy Gera maradni akart, akkor csak a késés – és még esetleg néhány meggondolatlan mondat – lehet a beígért súlyos fegyelmi alapja.

Gerával szemben az öt perces késés miatti indult retorziónak nincs előzménye: a játékosnak soha nem voltak fegyelmi problémái, mindig a csapat rendelkezésére állt, többször is előfordult, hogy sérülten is vállalta a játékot. A csapat legeredményesebb játékosának számít, annak ellenére, hogy Erwin Koeman ha be is állította a csapatba, szakértők szerint többször nem azt a posztot adta Gerának, ahol a legeredményesebb lehetett volna.

Az MLSZ ugyanakkor összehasonlíthatatlanul nagyvonalúbb volt a halálos közlekedési baleset miatt jogerősen elítélt Bodnár Lászlóval. A játékos a bírósági ítélet után néhány nappal már válogatott mérkőzést játszhatott. Itt nem merültek fel „morális kérdések”, a szövetség azt hangsúlyozta, hogy meg kell adni az újrakezdés lehetőségét.

Forrás: atv.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s