Talmácsi Gábor: ” Sok tapasztalatot szereztem az idén a négyütemű motorokról, amit jövőre hasznosíthatok a Moto2-ben az Aprilia gyári versenyzőjeként”

1108valencia327A szezon utolsó napjára ébredt ma a MotoGP mezőnye Spanyolországban. Tegnap délután eldőlt, hogy Talmácsi Gábor, a két évvel ezelőtti 125-ös világbajnok jövője az újonnan induló Moto2 kategóriában folytatja pályafutását, az Aprilia gyári versenyzőjeként.

A bemelegítő edzésen Gábor a tegnapi idejét produkálta, már csak a gumiválasztás volt kérdéses a versenyre. A királykategória versenye előtt a Scot csapat 250-es versenyzője, Hiroshi Aoyama világbajnoki címet szerzett. A százezres publikum már nagyon várta a legnagyobbak viadalát. Talma a tizenhetedik helyről vágott neki a harminc körös versenynek.

1108valencia375_c

Talma és Bernie Ecclestone

A rajtrácson a Forma1 ura, Bernie Ecclestone is sok szerencsét kívánt a magyar motorosnak.

Gábor jól rajtolt több helyet előrébb lépett. Néhány kör elteltével azonban gumiprobléma miatt lelassult, és végül a tizenhatodik helyen zárta a 2009-es évad utolsó versenyét. Talmácsi Gábor idén két kategóriában is teljesített nagydíjat, így a 250-es kategóriában legjobb magyarként a tizennyolcadik lett huszonnyolc ponttal, míg a MotoGP-ben tizenhetedikként zárt tizenkilenc ponttal.

Talmácsi Gábor:

1108valencia347_c

“Nem úgy sikerült az utolsó verseny, ahogyan szerettem volna, a motor nem olyan volt, mint az időmérőn. Néhány kör megtétele után valami történt a gumival, és szinte vezethetetlenné vált a gép. Olyan lett a szezonzárás, mint az egész évad volt. Sok tapasztalatot szereztem az idén a négyütemű motorokról, amit jövőre hasznosíthatok a Moto2-ben az Aprilia gyári versenyzőjeként. Köszönöm a szerelőimnek és a mérnökeimnek az egész éves munkájukat, mindent megtettek a sikerért, ennyire futotta az erőnkből. Hálás vagyok a szponzoraimnak, hogy idén is mellettem álltak, ki kell emelnem a MOL-t, aki a legnehezebb pillanatokban is kiállt értem. Első kelet-európai versenyzőként a MotoGP-ben versenyezhettem az idén, ami fantasztikus dolog, és továbbra is azon dolgozunk, hogy visszatérhessek ebbe a kategóriába. Köszönet illeti manageremet, Stefano Favarot, aki rengeteget dolgozott ebben a szezonban, és jövő évre is jó lehetőséget biztosított számomra és köszönöm a menedzsmentemnek is a munkát – név szerint Várnai Andinak, Juhász Tominak, Tamás Ákosnak – akik szintén mindig azon vannak, hogy nekem csak a versenyzésre kelljen koncentrálnom. Véget ért egy mozgalmas évad, de a holnapi nappal már el is kezdődik az új idény. Nekünk, már arra kell koncentrálnunk. Jövőre szeretnék újra főszereplő lenni a motorsportban, mindent megteszek majd a sikerért

Generali Nagydíj, 2009. november 8, Valencia, Spanyolország

1. Dani PEDROSA
2. Valentino ROSSI
3. Jorge LORENZO
4. Colin EDWARDS
5. Nickcy HAYDE
16. TALMÁCSI GÁBOR

A világbajnoki pontverseny végeredménye:

1. Valentino ROSSI 306 pont
2. Jorge LORENZO 261 pont
3. Dani PEDROSA 234 pont
4. Casey STONER 220 pont
5. Colin EDWARDS 161 pont
17. TALMÁCSI GÁBOR 19 pont

Forrás: Faster Manegement

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s