Nemzeti Sportszövetség: megvan az új irány

A Nemzeti Sportszövetség (NSSZ) közgyűlése elfogadta a szervezet új stratégiáját. A budapesti Danubius Hotel Arénában megtartott rendkívüli közgyűlésén kiderült, hogy a 74 tagszövetséget tömörítő Nemzeti Sportszövetség integráló szerepet kíván betölteni a magyar sportban. Az ülésen egy ellenszavazattal elfogadták az új stratégiát.

A tajvani Világjátékok óta először ült össze az NSSZ tagszervezetei, az olimpián kívüli sportágakat felvonultató világversenyéről Szántó Éva főtitkár tartott beszámolót.

Az esemény előtt a sajtó nyilvánossága előtt stratégiai megállapodásokat kötött a Nemzeti Sportszövetség.
– Azért hívtuk össze a rendkívüli közgyűlést, mert a stratégiának sok olyan eleme van, mely a következő időszaknak meghatározó szerepe lesz – jelentette ki a sajtótájékoztatón Dr. Gémesi György, a Nemzeti Sportszövetség elnöke.
– Ennek a stratégiának a része a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetséggel és a Magyar Diáksport Szövetséggel kötött megállapodás. A három szervezet között az utóbbi időszakban sokkal nyíltabbá vált a kapcsolat. Szeretnénk a folytatásban is egyeztetni az érdekeket, közösen erősíteni a magyar sport érdekeit. Szempontjainkat a mindenkori kormányzat előtt is szeretnénk képviselni, természetesen együttműködve a Magyar Olimpiai Bizottsággal.

A megállapodást örömmel fogadta a két partner is. Dr. Frenkl Róbert, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség elnöke hangsúlyozta: az érdekérvényesítés mellett az együttműködésnek köszönhetően a szervezetek saját erejüket és kapcsolatrendszerüket is hatékonyabban tudják mozgósítani. Deák György, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke abban bízik, hogy az együttműködés segítségével a diáksport is jelentőségének megfelelően tudja képviselni az érdekeit.

(Nemzeti Sportszövetség Sajtószolgálat)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s