Erdei vs Fragomeni: az első találkozás

A kölcsönös tisztelet egymással (Erdei Zsolt és Giacobbe Fragomeni)

Tegnap megtartották a hétvégi kieli Universum Box Promotion gála újabb sajtótájékoztatóját, melyen végre személyesen is találkozott a rendezvény két főszereplője, a WBO címét nemrég kényszerűen feladó Erdei Zsolt és a cirkálósúlyú világbajnok, olasz Giacobbe Fragomeni – számol be a profiboksz.hu

Giaccobe Fragomeni, a WBC világbajnoka:

“Nagyszerű mérkőzés elé nézünk, nagyon tisztelem Erdei Zsoltot, a világ egyik legtechnikásabb bokszolója, emiatt lehetett ilyen hosszú ideig félnehézsúlyú világbajnok a WBO-nál. A csapatához tartozó Rudolf Kraj elleni összecsapásom már a múlté, most csak az Erdei elleni kihívás számít. Jól ismerem Zsoltot még az amatőr időkből, ahol néhány rendezvényen együtt bokszoltunk. Természetesen a felkészülésemet hozzá igazítottam, és szinte semmit nem fog jelenteni, hogy egy valamicskét könnyebb ellenféllel lesz dolgom. Emberként és bokszolóként is nagyra tartom őt, nagy mérkőzést láthatnak majd!”

Erdei Zsolt:

“Egy újabb nagy kihívást szerettem volna a pályafutásomban, esetleg egy címegyesítést, de sajnos a lehetséges ellenfelek visszaléptek, így amikor megkerestek ezzel a lehetőséggel a cirkálósúlyú címet illetően, nem sokat gondolkozhattam azon, hogy elvállalom-e vagy sem. Veretlen félnehézsúlyú világbajnok voltam és azt hiszem kihívóként most sokkal kevesebb nyomás nehezedik rám ezen a találkozón. A felkészülés során nem ettem többet az eddig szokásosnál, mivel nem szabad túl sok súlyt felszednem, hogy megőrizhessem a legnagyobb erősségem, a gyorsaságomat. Természetesen volt cirkálósúlyú kesztyűpartnerem, így már ki is próbálhattam magam ebben a súlycsoportban. Fragomenivel és velem két teljesen eltérő stílusú bunyós találkozik. Ő mindenáron nyomás alatt akar majd tartani, amire nekem technikával és gyorsasággal kell majd választ adnom. Ez egy nagyon látványos mérkőzésnek ígérkezik, ezt megígérhetem, emellett én szeretnék lenni az első magyar, akinek két különböző súlycsoportban is sikerül világbajnoki címet szereznie.”

A kieli gálán összesen négy címmérkőzésre kerül sor, nagyon nehéz meccs vár a stuttgarti Vitali Tajbertre, aki a mexikói Humberto Gutierrez ellen igyekszik begyűjteni a WBC nagypehelysúlyú interim világbajnoki címét, Mikkel Kessler megüresedett nagyközépsúlyú WBA címéért pedig a két érdemtelen, Dimitri Sartison és Stjepan Bozic csap össze, a két bunyós az elmaradt Krasniqi-gála okán kapott helyett a rendezvényen. Az Universum egyik legnagyobb reménysége, a középsúlyú Gennady Golovkin a Contenderből jól ismert amerikai Ishe Smith ellen húz kesztyűt, hogy megvédje WBO interkontinentális címét.

(profiboksz.hu)

Erdei vs Fragomeni: az első találkozás” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s