Kevin McCabe az új főnök a Fradinál

Kevin McCabe

A tulajdonos, aki egyben az FTC Zrt új vezetője közleményt adott ki.

Mint az FTC Labdarúgó Zrt. új elnöke, a Ferencváros szurkolótáborához és partnereihez egy nyilatkozatot kívánok közzétenni. A Ferencvárosi labdarúgás további sikereinek elősegítése érdekében változásokat jelentünk be az FTC Labdarúgó Zrt. menedzsmentjében.

Terry Robinson úr lemondott elnöki pozíciójáról, szerepét a jövőben én kívánom átvenni. Számos egyéb igazgatójától válik meg a klub, a menedzsment átalakítása következtében, annak érdekében, hogy új hajtóerőt adjunk a klubnak a téli szünet utáni újrakezdéshez.

A folytonosságot biztosítja Berki Krisztián vezérigazgató személye, aki a jövőben szakmai segítséget kap két elismert angol szakembertől, akiket a Sheffield United delegál a Ferencvároshoz.

Az elkövetkezendő időszak egy fontos korszak lesz a Ferencváros életében. Hiszek benne, hogy most időszerű, stratégiájában megfelelő átvenni a klub vezetését, és megtalálni a módot, hogy a klub újra Budapest és a szurkolók büszkeségévé váljon.

A nemrég tett látogatásomkor szerzett tapasztalataim eredményeként változásokat vezettünk be, munkatársakat mozdítottunk el a helyükről és elindítottuk a folyamatot, mely stabil, robosztus és fenntartható fejlődést biztosít a Ferencváros labdarúgó csapatának.

Azzal egyidejűleg, hogy megváltoztatjuk a csapat menedzsmentjét, köszönetet kell mondanom a lemondó 6 igazgatónak a tulajdonosváltási folyamatban és az elmúlt szezon előremenetelében vállalt szerepükért és teljesítményükért.

Fontos, hogy személyesen is megerősítsem, hogy a terveink és céljaink komolyak, hosszú távúak és nem csak egy fél szezonra vonatkoznak. Szeretnénk megerősíteni a futball csapatunkat, a menedzsmentet, illetve a szurkolók és támogatók bizalmát. Az előttünk álló cél, hogy a magyar futball legfelsőbb szintjére kerüljünk és ott legyünk eredményesek.

A klubnak saját lábakon kell állnia, mint önálló megalapozott üzleti vállalkozás. Véleményem szerint ehhez minden alkotóelem adott: a csodálatos klub történelme és a fantasztikus szurkolói tábor.

A másik üzleti vállalkozásom, a Scarborough Group International, segítséget fog nyújtani a csapat professzionalitásának megerősítésében és a belső kommunikáció javításában. Amennyire időm engedi személyesen is részt kívánok venni a stratégiai kérdések megoldásában, együttműködve az új igazgatósággal és Berki Krisztián vezérigazgató úrral, aki a teljes felelősséget visel a klub mindennapos ügyeiért, az én tájékoztatásomért és a szurkolókkal való kapcsolattartásért.

A nemrégiben a DVTK mérkőzésen történt események, melyek egy kicsi, de elvadult szurkolói csoport tetteit tükrözik, csalódást okoztak számunkra. Felkértem az új menedzsmentet, hogy gondolja át és dolgozza ki a lehetséges intézkedéseket hasonló esetek elkerülése végett.

A játékosok tavaszi szezonra való felkészítésének részét képezi egy három hetes edzőtábor Máltán, a Sheffield United Football Club szponzoránál. Az infrastruktúra és a sziget klímája minden lehetőséget biztosít a csapatnak és kísérői részére a tökéletes felkészüléshez.

Ezalatt Craig Short, az angol premier liga volt játékosa, a Ferencváros teljesítményének fokozásán dolgozik. A 41 éves Craig Short, aki a Ferencváros segédedzője volt, most átvette Bobby Davison feladatait és ideiglenesen a csapat vezetőedzője lett. Short véleménye szerint a Ferencváros a „Magyar Manchester United” és a szurkolók a liga élén szeretnék látni a csapatot. A Ferencváros feljutott a tabella 11. helyére. Short, aki játékos pályafutását a Sheffield United-nál fejezte be, a csapatot két győzelemhez segítette a liga négy legerősebb csapatával szemben.

Nehéz a jövőbe látni, de legfőbb célunk, hogy a Ferencváros minél előbb európai szinten is megállja a helyét. Természetesen ez nem megy egyik napról a másikra, de minden érintett a csapat munkáját segíti

Nagy reményeim vannak a jövőt illetően és személyesen szeretném megköszönni azon szurkolók, támogatók és partnerek támogatását, akik kitartottak és kitartanak a csapat mellett.

Üdvözlettel:

Hajrá Fradi!

Kevin McCabe

A Kevin McCabe-bel folytatott átfogó megbeszélések után Berki Krisztián, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója az alábbiakat fűzte hozzá a tulajdonos nyilatkozatához:

– Mindenekelőtt nagyon köszönöm a lemondó és búcsúzó menedzsment tagok eddigi közreműködését. Véleményem szerint nagy szerepet játszottak abban, hogy most egy tőkeerős és versenyképes Ferencvárosi klubról beszélhetünk.

Már megkezdtük javaslataink kidolgozását, a menedzsment és a futballcsapat megerősítését, hogy újult erővel szállhassunk versenybe bármely csapattal szemben.

McCabe úr egy elismert üzletember és nagy örömömre szolgál, hogy elvállalta az FTC Labdarúgó Zrt. elnökségét és ezáltal szerves résztvevője lesz a klub mindennapi életének. Ez egyben a tulajdonos klubja iránti elkötelezettségének legfőbb bizonyítéka, másrészt ez lehetővé teszi számunkra új és magasabb célok kitűzését. A jövőben a már megújult csapattal a ranglistán egy sokkal előkelőbb hely elérése a cél. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy gondoskodjunk a labdarúgó mérkőzések biztonságáról és hogy a szurkolók zavartalanul élvezhessék a játékot.

(100%Fradi)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s