Szegeden misét mondtak Puskás Öcsiért

Tegnap múlt három éve, hogy elhunyt minden idők egyik legjobb labdarúgója, Puskás Ferenc. A ballábas zseni tiszteletére szentmisét és jótékonysági koncertet tartottak a szegedi dómban. Özvegye, Bözsi néni, valamint a legendás sportriporter, Szepesi György is részt vett azon a koszorúzáson, amelyet az Aranycsapat szobránál tartottak – számol be a delmagyar.hu

Misét mondtak Puskás Öcsiért a Dómban – videóval
Galéria Hozzászólok! 14 hozzászólás
Szélpál László
2009.11.18. 09:00
Értékelem a cikket!
Betűméretet növelem Betűméretet csökkentem Cikket küldöm e-mailben Nyomtatom E-mailt írok a szerkesztőnek Később elolvasom
Tegnap múlt három éve, hogy elhunyt minden idők egyik legjobb labdarúgója, Puskás Ferenc. A ballábas zseni tiszteletére szentmisét és jótékonysági koncertet tartottak a szegedi dómban. Özvegye, Bözsi néni, valamint a legendás sportriporter, Szepesi György is részt vett azon a koszorúzáson, amelyet az Aranycsapat szobránál tartottak.
Hírlevél feliratkozás

Értesülni szeretnék a napi friss helyi hírekről! E-mailemre levél érkezik, amelyben megerősítem a feliratkozást.

Milyen a legutóbbi hírlevél?
betöltés
A három éve elhunyt Puskás Öcsi minden idők legjobb labdarúgója volt. Magyarországon mindenképpen, de amióta feltalálták a futballt, a nagyvilágban is csak kevesen tudtak úgy bánni a labdával, mint ő. A zöld gyep volt az ő igazi világa, de embersége, segítőkészsége miatt legalább annyi tisztelője akadt, mint szurkolója. Nem véletlenül érdemelte ki a legismertebb magyar titulust.

A „száguldó őrnagyot” Szegeden is rengetegen szerették, ennek egyik megnyilvánulási formája a tiszteletére adott szentmise. A világverő Aranycsapat élő tagjai, Buzánszky Jenő (a felesége betegeskedik) és Grosics Gyula (egészségi állapota nem tette lehetővé az utazást) nem lehettek itt a tegnapi szegedi megemlékezésen, eljött viszont özvegye, Bözsi néni, valamint a legendás rádiós sportriporter, Szepesi György, aki mikrofonnal a kezében az Aranycsapat 12. játékosának számított.

– Hálát adok istennek, hogy abban a korban élhettem, amikor ezek a csodálatos focitudással megáldott fiúk – mondta Gyuri bácsi a Roosevelt téri halászcsárdában történt beszélgetésen. – A szerencse fiának tartom magam, hogy egy kivételével az Aranycsapat összes meccsét közvetíthettem.

Arra a kérdésre, előfordult-e, hogy kritizálta a játékosokat, a következőt válaszolta:
– Egyszer azt mondta nekem Öcsi: „Gyurikám, azt mondasz a mikrofonba, amit akarsz, egyrészt úgysem halljuk, másrészt meg ha rossz színben tüntetsz fel bennünket, úgysem merik azt nekünk visszamondani.” Félretéve a viccet, ugyan miért kritizáltam volna egy olyan csapatot, amely 31 válogatott-mérkőzésen maradt veretlen, ebből 25-öt megnyert, és csak hatszor ikszelt?

Puskás Ferenc özvegye természetesen nagyon büszke férjére.
– Akármerre járok, Öcsi miatt mindenhol nagy szeretettel, tisztelettel fogadnak – nyilatkozta lapunknak Bözsi néni. – 1950-ben házasodtunk össze, három évvel ezelőtti haláláig nagy szeretetben, egyetértésben éltünk. Külön boldogsággal tölt el, hogy a FIFA az év legszebb góljának szerzőjét ezentúl minden esztendőben Puskás-díjjal jutalmazza.

(delmagyar.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s