Három különböző stílus ellen

A ma kezdődő Pannon Kupa kapcsán a magyar válogatott szövetségi kapitányával, Mátéfi Eszterrel beszélgetett a handball.hu.

handball.hu: Az utóbbi hetek eseményeit, keretváltozását követően menyire tartod erősnek az aktuális válogatottat?
Mátéfi Eszter: Egyelőre előre ezt nem tudom megmondani, remélhetőleg a ránk váró három találkozó választ fog adni arra a kérdésre, hogy hol is tartunk. A Pannon Kupa a felkészülésünk része, vagyis most nem erre a tornára készülünk, hanem a világbajnokságra, remélhetőleg a kupa ehhez jó segítséget fog nyújtani.

handball.hu: A héten Telkiben van az összetartás. Mit tudnál mondani a körülményekről, a lányok formájáról?
Mátéfi: Mindennel elégedettek lehetünk, egyedül a konditermet nem tudjuk használni, de ezt a gondot is megoldottuk. Az elmúlt napokban az erőgyűjtésen volt a hangsúly, és ezzel párhuzamosan taktikai gyakorlás is folyik. Csiszoljuk a támadásainkat és a védekezést is, és ezt próbáljuk majd összerakni, és a meccseken az egyes figurákat váltogatni. Keményen dolgozunk, a lányok munkához való hozzáállása pedig abszolút pozitív. Azzal, hogy több tapasztalt játékos nem áll ezúttal rendelkezésünkre, megnyílt a lehetőség a fiatal tehetségek előtt a bizonyításra. Megmutathatják, hogy itt a helyük köztünk, „bejátszhatják magukat”.

handball.hu: Mikor jelölöd ki a végleges vb-keretet?
Mátéfi: A Pannon Kupa zárultával rögtön sort szeretnék keríteni a két játékos megnevezésére, aki nem tart velünk. Nem akarok senkit sem bizonytalanságban tartani, hiszen több lány, aki úgy érzi, hogy érintett lehet, nem tudna megfelelően a munkára koncentrálni. Talán szerencsésebb ezen mielőbb átesni, és onnantól a jövő héten a maradék tizenhat fővel készülni. Az indulásig azonban még bármi történhet, így a kiesett két tagtól is azt fogom kérni, hogy maradjon készültségben. A vízummal nem lesz probléma, hiszen azt mindenkinek elkészíttettük. Bízzunk abban, hogy nem csúszik már be sérülés.

handball.hu: A Pannon Kupa mostani ellenfeleiről mit tudnál mondani?
Mátéfi: A hollandoknál sokan játszanak külföldön, akik kemény bajnokságokban edződnek. Azt nem tudom, hogy válogatottként milyen játékerőt képviselnek, de csütörtökön választ kapunk erre. A lengyelek keretének jó részét a Lublin játékosai adják, és náluk is vannak a keretben idegenlégiósok. Az ukránok pedig mindenre képesek: az olimpián bronzérmet nyerni, aztán semeddig se jutni, vagy épp Eb-döntőt játszani. Három különböző stílusú csapattal fogunk az előttünk álló napokon megmérkőzni, és biztos vagyok benne, hogy ez nagyon fogja szolgálni a felkészülésünket.

handball.hu: Sikerült videofelvételeket szereznetek a rivális együttesekről?
Mátéfi: Nem rendelkezünk egyikükről sem videoval, így szinte látatlanban megyünk bele a csatákba. A Pannon Kupára nem is igazán akartunk. A mi csapatunkról sem tudott volna senki megfelelő felvételt szerezni, hiszen szinte a fél gárdánk kicserélődött az elmúlt időkhöz képest.

handball.hu: A vb-re viszont gondolom, már készültök ilyenekkel is…
Mátéfi: Most épp Tunéziáról vadászunk videót. A többi ellenfelet meg majd a helyszínen látjuk, és abból igyekszünk készülni. Ugyanez a terv, ha a csoportból továbbjutunk, a helyszínen már több információnk lesz a csapatokról.

(handball.hu)

Hozzászólás