Bundabotrány: a magyar bajnokság is benne lehet…

Hivatalos közlés szerint 13 magyar élvonalbeli találkozó is szerepel azon több mint 200 mérkőzés között, amelyek érintettek az európai labdarúgás történetének eddigi legnagyobb bundabotrányában – derült ki az ügyet korábban kitálaló bochumi államügyészség bejelentéséből.

A hivatalos ügyészi hatóságok a rendőrséggel és az Európai Labdarúgó Szövetséggel tartottak közös sajtótájékoztatót. Az elhangzottak szerint a fogadási megvesztegetések kilenc országot érintenek, a listán Németország, Belgium, Svájc, Horvátország, Szlovénia, Törökország, Ausztria, Bosznia-Hercegovina és Magyarország szerepel.

Állítólagos megvesztegetések történtek három Bajnokok Ligája- és 12 Európa Liga-mérkőzésen is. A gyanúsítottak száma meghaladja a 200-at.

Az ügyészség szerint Németország mintegy 30 összecsapással, köztük négy másodosztályú bajnokival érintett az ügyben.

A német sajtó pénteken Magyarországot is a botrányban érintett országok között említette, az Országos Rendőr-Főkapitányság tájékoztatása szerint azonban eddig nem érkezett megkeresés a magyar rendőrség részére.

(MTI)

Update: Az MLSZ szerint 2005 és 2007 között történtek események…
A kontinensszerte érthetően nagy vihart kavaró, s már őrizetbevételekkel is járó események kapcsán – miként az a hazai sajtójelentésekből kiderül – a magyar nyomozó hatóságokhoz eddig semmiféle jelzés, bejelentés, kérés nem érkezett és mind a mai napig ugyanez a helyzet a Magyar Labdarúgó Szövetséggel is: túl a legkülönfélébb médiabeszámolókon, nincs konkrét információ a gyanúba került, mint hírlik 2005-2007 közötti élvonalbeli bajnoki találkozókról. Az MLSZ várja a további tájékoztatást, az – mint ígéretként elhangzott – UEFA megkeresését az ügyben és adott esetben természetesen minden rendelkezésére álló eszközzel együttműködik majd a vizsgáló szervekkel. Ennél többet a dolgok jelen állása szerint a szövetség illetékes munkatársai nem tudtak közölni honlapunkkal.

(mlsz.hu)

Bundabotrány: a magyar bajnokság is benne lehet…” bejegyzéshez 2ozzászólás

Hozzászólás