BL, 5. forduló: DVSC-TEVA – Liverpool FC 0-1 – a kibeszélő-sho

Kedden este 20:45-kor a Puskás Ferenc Stadionban lép pályára a Liverpool a Debrecen ellen a Bajnokok Ligája ötödik fordulójában. Gyere, szurkoljunk közösen a Lokinak.

2009. 11. 20. Péntek
A Debrecen 2-1-re győzte a Bp. Honvédot a Bozsik-Stadionban a 3. fordulóban a bepótolt mérkőzésen.

2009. 11. 21. Szombat
A Liverpool hazai hazai pályán 2-2-es döntetlent játszott a Manchester Cityvel. Hetek óta vergődik Rafa Benitez csapata. Könnyen elképzelhető, ha kedden nem nyernek a Debrecen ellen a BL-ben, akkor a klub amerikai tulajdonosai fel is állíthatják a kispadról. Majd kiderül.

2009. 11. 22. Vasárnap
– Holland bíró fogja vezetni a keddi találkozót
Az UEFA elküldte a Debreceni vezetőknek, hogy a keddi, DVSC-Liverpool Bajnokok Ligája-mérkőzés játékvezető küldését. A vezetőbíró a 36 éves Bjorn Kuipers lesz, aki három évvel ezelőtt lett tagja a FIFA-keretnek. A két asszisztens Sander van Roekel és Norbertus Josephus C. (Berry) Simons lesz.
Érdekesség, hogy Első nemzetközi évében az U17-es Eb döntőjét kapta meg. Nemrég a 2-2-es döntetlennel végződött Atletico Madrid–Chelsea BL-meccsen, illetve november 18-án a szintén 2-2-es Németország-Elefántcsontpart barátságos találkozón tevékenykedett. A magyar futball sem ismeretlen számára, hiszen idén márciusban ő vezette a magyar válogatott albániai vb-selejtező-mérkőzését, amelyen a mieink 1-0-ra nyertek.

– Hétfőn érkeznek az angolok
A Liverpool a tervek szerint hétfőn 13 órakor érkezik meg Budapestre. Gerrardék a Budapest szívében található luxusszállodában, a Corinthia Grand Hotelben szállnak majd meg. A Vörösök szakvezetője, Rafa Benítez 18 óra 45 perctől tart sajtótájékoztatója a Puskás Ferenc-stadion Iharos-termében. Az angol csapat edzése 19 óra 30 perckor kezdődik a mérkőzés helyszínén, a tréningnek csak az első 15 perce nyilvános – írja a dvsc.hu

– Szélesi Zoltán: “Szeretnénk már végre pontot szerezni a csoportban”
Szélesi Zoltán a dvsc.hu-nak még szombat délelőtt a mérkőzés esélyeiről.

“A Liverpool neve már elég arra, hogy egy játékos felspannolja magát a mérkőzésre, ám emellett higgadnak is kell maradni, és egészséges koncentrációval készülni a megmérettetésre. Szeretnénk már végre pontot szerezni a csoportban “

– Hétfő délelőtt indul a csapat Budapestre a Loki
A játékosok hétfőn délelőtt 9 óra körül gyülekeznek az Oláh Gábor utcai stadion öltözőjénél, majd fél 10-kor elindulnak a fővárosba. A társaság szállása a már jól bevált Ramada Plaza Budapest lesz. Herczeg András klubmenedzser és egy játékos hétfőn 17 óra 30 perckor tart sajtótájékoztatót a Puskás Stadion Iharos-termében. Előtte (16.30-tól) a mérkőzés helyszínén edz a DVSC csapata. A foglalkozás nyilvános a média részére – írja a dvsc.hu

2009.11.22. Hétfő
– Torres nélkül Budapesten
Hétfő délután Budapestre érkezett a Liverpool labdarúgó-csapata, amely kedd este játszik Bajnokok Ligája mérkőzést a Debrecennel. Nem tart az angol együttessel sérülése miatt Fernando Torres, Albert Riera és Ryan Babel.
Rafael Benítez menedzser 18 játékost hoz el a Debrecen elleni BL-meccsre. A legnagyobb hiányzó a sérüléssel bajlódó Fernando Torres, valamint Albert Riera és Ryan Babel is kihagyja a budapesti találkozót.

A csapatkapitány, Steven Gerrard ott van a keretben, ahogy az elmúlt hetekben sérüléssel küzdő Glen Johnson és Daniel Agger is.

A Liverpool kerete: Pepe Reina, Diego Cavalieri, Glen Johnson, Daniel Agger, Fabio Aurelio, Emiliano Insua, Sotirios Kirjakos, Jamie Carragher, Martin Skrtel, Andrea Dossena, Alberto Aquilani, Steven Gerrard, Josszi Benajun, Javier Mascherano, Lucas, Jay Spearing, Dirk Kuyt, David Ngog.

– Fokozott ellenőrzést rendelt el a rendőrség a BL-mérkőzés miatt
Fokozott ellenőrzést rendelt el Budapest rendőrfőkapitánya hétfőn délutánra és kedden egész napra a Debrecen-Liverpool Bajnokok Ligája mérkőzés miatt, amit kedden tartanak meg a fővárosi Puskás Ferenc Stadionban.

A közlemény szerint a fokozott ellenőrzés – amikor bűnmegelőzési, közbiztonsági céllal bárkit igazoltathatnak a rendőrök – hétfőn délután kettő órától éjfélig, illetve kedden reggel nyolctól éjfélig tart. Az intézkedés az V., VI., VII., VIII., X., és XIV. kerület területére vonatkozik.
(telesport.hu/MTI)

– Mészáros Norbert játszhat, Leo nem
Felépült a sérüléséből a Loki védője, pályára léphet kedden, ha a szakma stáb úgy dönt – számol be a klub honlapja.

Mészáros Norbert:

“Nagyon várom már a Liverpool elleni találkozót, egy játékos életében egy ilyen csapat ellen futballozni nagy élmény. Nem kell félni az angoloktól, úgy kell játszanunk, mint kint, és megpróbálni egy jó eredményt elérni. Bízom benne, hogy lehetőséget kapok, mert szeretnék játszani. A hazai Fiorentina elleni találkozón csak fél órát tölthettem a pályán, mert kiújult a sérülésem. Legutóbb ugyanakkor, a Honvéd elleni bajnokit végigjátszottam, nem volt semmi gond, remélem, kedden is így lesz. Jól érzem magam a DVSC-ben és a városban is, nem véletlenül írtam alá. Jelen pillanatban Magyarországon más csapatban nem tudnám elképzelni magam.”

A hírek szerint valószínűleg Fodor Marcell pótolja Leandrót. A brazil-magyar játékos részleges térdszalagszakadást szenvedett.

– Herczeg András: “Tudjuk, hogy a Liverpoolnak nagyon fontos ez az összecsapás, mindenképpen nyerniük kell”
A szakvezető a sajtótájékoztatón elmondta, a Liverpoolnak nagyon fontos a három pont, mindenképpen győzni akar, de a Lokinak az a dolga, hogy ebben megakadályozza az angolokat.

“A holnapi találkozó az utolsó hazai BL-meccsünk lesz. Az eddigi mérkőzéseken mindig megpróbáltunk a legjobb tudásunk szerint futballozni, volt, amikor nem okoztunk csalódást a játékunkkal, mégis kevésnek bizonyult, hogy pontot szerezzünk. Kedden sem lehet más célunk, mint a legtöbbet kihozni magunkból. Hogy mire lesz elég, csak a meccsen derül ki. Jó lenne pontot szerezni, de nem ez a realitás. Tudjuk, hogy a Liverpoolnak nagyon fontos ez az összecsapás, mindenképpen nyerniük kell, hogy legyen esélyük a továbbjutásra. Nekünk az a feladatunk, hogy ebben megakadályozzuk őket, emelt fővel jöhessünk le a pályáról, és a szurkolók büszkék legyenek ránk. Ha ezt elérjük, akkor már elégedettek lehetünk. Amikor bekerültünk a Bajnokok Ligája csoportkörébe, magam sem tudtam, mire leszünk képesek. Rengeteg tapasztalatot szereztünk, látjuk azokat a hibákat, amelyeket egy ilyen meccsen nem lehet elkövetni. Például ha eladjuk a labdát, akkor nem tudunk olyan gyorsan visszazárni, mert az ellenfél nagyon gyors. Egy magyar bajnokin korrigálhatunk ilyenkor, de egy BL-mérkőzésen nem. Visszatérve a holnapi találkozóra, nagy dolog lenne a pontszerzés, volt már rá példa, hogy Dávid legyőzte Góliátot, de ehhez nagyon össze kellene jönnie mindennek. A régebb óta maródiak mellett a Honvéd elleni bajnokin megsérült Leandróra sem számíthatok, mert részleges térdszalag-szakadást szenvedett. Helyén minden bizonnyal Fodor Marcell futballozik majd, már többször bizonyított, hogy lehet rá számítani. Mészáros Norbert ugyanakkor felépült, és vállalni tudja a játékot.”

– Rafa Benitez: ” Egyszerű feladatunk van, győzni kell”
A spanyol szakembernek most nincs könnyű helyzetben, hiszen több kulcs fontosságú játékosa nem egészséges. Fernando Torres három hétre kidőlt, rá biztosan nem számíthat, s kérdéses Glen Johnson és Daniel Agger játéka is.

“Remélem, hogy mindketten rendelkezésemre állhatnak holnap, sok sérülés miatt elég szűk a keret, ezért fontos, hogy ez a két játékos is pályára léphessen a Debrecen ellen. Egyszerű feladatunk van, győzni kell. Korábban több jó eredményünk is volt a Bajnokok Ligájában, de ez semmire nem jogosít fel minket. Úgy gondolom, hogy bár a Lyon már továbbjutott, teljes erőbedobással játszik majd a Fiorentina ellen, ugyanis mindkét csapat számára fontos az első hely megszerzése. Korábban többször is csodát tettünk már ebben a sorozatban, most újra képesek leszünk erre.”

A sajtótájékoztatón szóba került Gulácsi Péter neve is. Magyar kérdésére reagálva Benítez elmondta: Gulácsi Pétert remek kapusnak, s jó srácnak tartja, de neki van egy kipróbált második számú kapusa, Diego Cavalieri, aki jelenleg előrébb van a rangsorban mint Gulácsi.

2009.11.24. Kedd

A Liverpool az Anfield Roadon, “csak” egy góllal tudott nyerni a Loki ellen
Egy kis visszatekintés az első mérkőzésről: Liverpool FC – DVSC-TEVA 1-0 Katt ide.

– Varga nélkül kezd a Loki a Liverpool ellen
Herczeg András kijelölte a kezdőcsapatot a vörösök elleni BL-mérkőzésre. Vannak meglepetések a kezdőcsapatban – számol be a klub honlapja.
A klubmenedzser első meglepetése, hogy Varga József a kispadon kezdi a mérkőzést. Az indoklás nagyon egyszerű: “mivel a Bajnokok Ligája és bajnoki összecsapások mellett a felnőtt és az U21-es válogatottban is szerepelt, rengeteg mérkőzés van a lábában, emiatt a fáradtság jelei látszanak rajta.”
A nyáron igazolt, de eddig még csak egy bajnokin pályára lépő Mirszad Mijadinoszki ugyanakkor bizonyíthat az angolok ellen. A svájci-macedón védő a Kecskemét ellen kapott szerepet, és megbízható teljesítményt nyújtott.
Meglepetés még, hogy ezúttal 4-2-3-1-es felállásban kezd a Loki.

Íme a kezdőcsapat:
Polekszics – Bodnár, Mészáros, Mijadinoszki, Fodor – Szélesi, Kiss – Szakály, Czvitkovics, Laczkó – Rudolf

– Csak egy támadóval kezd a ‘Pool!
Rafa Benitez kijelölte a kezdőcsapatot:
Reina – Johnson, Carragher, Agger, Insúa – Kuyt, Lucas, Mascherano, Fábio Aurélio – Gerrard – Ngog

– A DVSC-Liverpool BL-mérkőzést 20:15-től a tv2 élőben, illetve az interneten a bl.tv2.hu-n lehet követni a találkozót. Aki esetleg nem tudná befogni a tv2-t, és nem jönne be a website, akkor egy stream oldalt tudunk ajánlani.  Ha valakinek gondja akadna a stream-el, szóljon bátran itt a kommentek között.

– Az E-csoport állása:
1. Lyon 4 3 1 0 8–2 +6 10
2. Fiorentina 4 3 0 1 11–6 +5 9
3. Liverpool 4 1 1 2 3–5 –2 4
4. Debrecen 4 0 0 4 5–14 –9 0

Folyamatosan frissül!

——————————————————————–

20:30: Köszöntjük a kedves olvasókat. Ma este a Debrecen ötödik meccsét játssza a BL-ben, ezúttal a Liverpoolt fogadja a Puskás Ferenc Stadionban. Óriási lesz a tét, miután a Debrecen szeretné megszerezni első pontjait a BL,ben, addig a vörösöknek a győzelem és a francia-siker kellene a másik találkozón, mreert így életben maradnak a továbbjutási esélyeik a csoportban.

20:37: Íme a hivatalos kezdőcsapatok
Debrecen: Polekszics – Bodnár, Mészáros, Mijadinoszki, Fodor – Szélesi, Kiss – Szakály, Czvitkovics, Laczkó – Rudolf
csere:

Liverpool: Reina – Johnson, Carragher, Agger, Insúa – Kuyt, Lucas, Mascherano, Fábio Aurélio – Gerrard – Ngog
csere:

20:40: Most jönnek ki a csapatok a Puskás Ferenc Stadion gyepére. Telt ház van, jó hangulatú mérkőzés lesz. A Debrecen fehér mezben, a Liverpool vörös mezben fog játszani.

20:43: A találkozót a holland Bjorn Kuipers fogja vezetni. Fantasztikus a hangulat a Puskás Ferenc Stadionban.

20:45: A mérkőzést a Debrecen kezdte.

20:47: A negyedik perc elején az első liverpooli szöglet következik. Gyorsan elvégezte a vendég csapat a második sarokrúgást, Mascherano beadása után Ngogon keresztül a kapuba érkezett a labda, 1-0-ra vezet a Liverpool.

20:53: Lassan eltelik az első tíz perc, és egyelőre magabiztosan uralja a játékot a Liverpool és megérdemelten vezet 1-0-ra a Debrecen ellen.

21:00: Eltelik a mérkőzés első 15 perce. Továbbra is a Liverpool uralja a játékot. A labdabirtoklás:  33-67%.

21:07: Huszonkét percet kellett várni az első Debreceni akcióra, de nem sikerült kiharcolni egy mégjobb helyzetet, miután  Rudolf elfutott a jobboldalon, majd a beadása révén senki nem érkezett középen.

21:17: A 33. percben történt a mérkőzés eddig legnagyobb debreceni helyzet maradt ki. Bodnár beadása után Rudolf az ötösön belül fejelt, de kapu mellé.

21:29: Az utolsó percben járunk, többet birtokola a labdát a Liverpool. A holland játékvezető lefújta az első félidőt. Az angolok Ngong góljával 1-0-ra vezetnek a Loki ellen.

21:36: A mérkőzés statisztikája:
Összes lövés: 2-6
Kapu mellémenő lövés: 1-3
Kapura menő lövések: 0-3
Blokkolt lövések: 2-0
Szabálytalanságok: 12-10
lesek: 0-1
Szöglet: 0-6
Sárga lap: 1-0
Piros lap: 0-0
Labdabirtoklás: 36-64%
Futómennyiség: 58703 – 57743

21:45: A liverpool kezdi a második félidőt. Herczeg András a debreceniek klubmenedzsere egyelőre nem cserélt.

22: 00: Eltelt a második félidőből negyedóra és továbbra is a Liverpool uralja a játékot. A 60. percben cserélt a Debrecen Szakály Dénes le, és Coulibary állt be a helyére.

22:16: A 77. percben járunk, továbbra is nagy fölényben játszik az angol csapat. A Lokinak egy-egy lehetőségei akadtak, de a holland sporttárs nem segített… Firenzében nincs változás, még mindig vezet a Fiorentina 1-0-ra a Lyon ellen.

22:17: A 78. percben második debreceni csere történik meg: Fodor Marcell le, és Dombi Tibor állt be. A közönség óriási örömmel fogadta a debreceni jobbszélsőt.

22:20: A mérkőzés legelső ziccere maradt ki a Loki részéről a 81. percben. Rudolf lövését nagy braúrral védte Reina.

22:25: 85. percben járunk, az eredmények: DVSC-Liverpool 0-1, és Fiorentina-Lyon 1-0.  Ez azt jelenti, hogy a Liverpool elbúcsúzhat a BL-től.

22:30: Lejárt a rendes játékidő. A holland játékvezető 2 perces hosszabbítás van még a mérkőzésből.

22:32: A 92. percben óriási debreceni helyzet maradt ki, méghozzá Coulibary révén. Időközben a holland játékvezető lefújta a találkozót. Az angolok 1-0-ra nyertek a Debrecen ellen. Lehet, hogy ez a győzelem, egyben a kiesésüket fogja jelenteni. Pár perc múlva kiderül.

22:46: A mérkőzés statisztika
A mérkőzés statisztikája:
Összes lövés: 3-15
Kapu mellémenő lövés: 1-6
Kapura menő lövések: 2-9
Blokkolt lövések: 2-3
Szabálytalanságok: 22-17
Lesek: 3-2
Szöglet: 3-17
Sárga lap: 1-0
Piros lap: 0-0
Labdabirtoklás: 33-67%
Futómennyiség: 12147 – 11762 Km

Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló, E csoport:
Debreceni VSC – Liverpool FC (angol) 0-1 (0-1)
Budapest, Puskás-stadion,
v.: Björn Kuipers (holland)
DVSC: Poleksic – Bodnár, Mészáros, Mijadinoski, Fodor (Dombi, 78.) – Szélesi, Kiss – Szakály (Coulibaly, 62.), Czvitkovics, Laczkó – Rudolf
Liverpool: Reina – Johnson, Carragher, Agger, Insúa – Kuyt, Lucas, Mascherano, Fabio Aurelio (Dossena, 90.) – Gerrard (Aquilani, 91.), N’Gog (Benajun, 77.)
gól: N’Gog (4.)

A csoport másik mérkőzésén:
Fiorentina (olasz) – Olympique Lyon (francia) 1-0 (1-0)

Az E-csoport állása:
1. Fiorentina 5 4 0 1 12–6 +6 12
2. Lyon 5 3 1 1 8–3 +5 10

3. Liverpool 5 2 1 2 4–5 –1 7
4. Debrecen 5 0 0 5 5–15 –10 0

Vastag betűvel a továbbjutókat jelöltük. Pirossal, pedig az Európa Liga továbbjutást.

BL, 5. forduló: DVSC-TEVA – Liverpool FC 0-1 – a kibeszélő-sho” bejegyzéshez 6ozzászólás

  1. Gera!

    Így nyilatkozik egy máskor provokatív edző, egy Barca meccs után:

    “„A Barcelonának nem okoz gondot az ilyen nagy presztízsű meccsek megnyerése. Hihetetlenül jó futballiskolájuk van, és az sem veti vissza őket, ha Messi és Ibrahimovic sem játszik. Az első félidőben nagy problémáink voltak, a másodikban kissé javultunk, de akkor is erősebbek voltak nálunk. Sneijder hiányát megéreztük, míg Xavi és Iniesta fantasztikusan futballozott, egyedülálló párost alkotnak. Messze van az Inter színvonala a Barcelonáétól” – mondta Mourinho a találkozó után.”

    Kedvelés

  2. tibu,
    A Barça meccset felveszem videóra. Első a munka, aztán jöhet a szórakozás. Mind a két meccs érdekes és izgalmas lesz. Nem lesz egy unalmas este, az biztos!

    Força Barça!

    Kedvelés

  3. A Debrecennek nem tudok szurkolni, a Pool pedig a kedvenc Angol csapatom. A Debrecennek már tök mindegy a továbbjutás szempontjából, hogy mi lesz az eredmény, a Poolnak nem. Nem szeretném ha bárki megkövezne, ezért meg sem említem kinek szorítok ma. Inkább nézem a Digin a Barca meccset.

    Kedvelés

  4. Szia!

    Ma este kiderül. Az is elképzelhető, hogy döntetlen lesz, mert hiába játszik jól a Liverpool az olaszok fognak továbbjutni. Ugye, nem kell, hogy fessem az ördögöt a falra? 🙂

    Kedvelés

  5. Sziasztok! jo szurkolast mindenkinek! sajnos nem tarthatok veletek ( bar nem is biztos, hogy szurkolnek, de ez mas kerdes…).

    ugzan a Pool ne epp a legjobb formajaban jatszik, de egy dontetlent is hatalmas meglepetesnek titulalnek…

    Kedvelés

Hozzászólás