Kásás Tamás 2011-ben tér vissza a magyar válogatottba

A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó a vlv.hu-nak a magyar férfi vízilabda válogatott honlapján bejelentette, hogy biztosan kihagyja a jövő évet a nemzeti csapatnál. Könnyen elképzelhető, hogy ott lesz a 2012-es londoni olimpián a klasszis játékos.

Kásás Tamás utoljára tavaly augusztus végén játszott a nemzeti csapatban. A pekingi olimpia óta nem döntött a hogyan továbbról, végül megszületett a nagy döntés: a világklasszis játékos a 2010-es esztendőt kihagyja, és tervei szerint 2011-ben visszatérne. A londoni olimpiáról még nem mondott le. A vlv.hu-nak részletesen kifejtette döntésének okairól.

Kásás Tamás:

“Őszinte leszek, kettős érzések vannak bennem. Egyrészről az „olimpia” fogalma még most is lázba hoz, fantasztikus lenne ott lenni az ötödik ötkarikás játékokon. Másrészt viszont nagyon sok év van a hátam mögött, teli feszültséggel, felelősséggel, elvárásokkal, fizikai és pszichés megterheléssel. Végül beszéltem Dénessel és arra jutottunk: ahhoz, hogy Londonban hasznára váljak a válogatottnak, a következő nyarat még kihagyom.”

A klasszis játékos konkrétan kifejtette, hogyan is képzeli el ezt a kihagyást.

Kásás Tamás:

“Ez konkrétan egyelőre annyit jelent, hogy jövő nyáron Biros Petihez és Gergőhöz hasonlóan nem leszek a válogatott tagja. Kell a pihenés, a feltöltődés. Az, hogy a Pro Reccóban csak az Euroligában játszom, valóban legfeljebb évi 10 meccset jelent. Viszont ugyanannyi edzést, mintha a teljes szezonban szerepelnék. Sőt, amikor a többiek szombaton játszanak, mi akkor is edzünk.”

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a háromszoros olimpiai bajnok Biros Péter és Kiss Gergely is kihagyja a 2010-es esztendőt, és a tervek szerint 2011-re visszatérnek.

Az interjúban kiderült Kásás Tamás, majdnem lemondta a válogatottságot, végül hatottak Kemény Dénes szavai, így megváltoztatta a döntését.

Kásás Tamás:

“Szerette volna, ha visszatérek már Peking után, rögtön. Végül teljes mértékben megértette a helyzetemet. Őszinte leszek: nagyon komolyan foglalkoztatott a gondolat, hogy végleg lemondom válogatottságot, de miután Dénessel beszéltem, picit máshogy látom a dolgokat.”

További részleteket az interjúból itt elolvashatod a vlv.hu-n.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s