Az MLSZ-elnökség és a klubok állásfoglalása a bundabotránnyal kapcsolatban

Közös közlemény

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségének pénteki rendkívüli ülésén a testület tagjai, a Soproni Liga 16 csapatának tulajdonosai, illetve vezetői, valamint az NB II-es bizottság vezetője Közös Közleményt fogadott el az UEFA-nak az európai fogadási botránnyal kapcsolatos állásfoglalásával kapcsolatban.

– Az MLSZ, valamint a Soproni Ligában és a nemzeti bajnokság más osztályaiban érdekelt klubok egyformán eltökéltek abban, hogy megakadályozzák a labdarúgó mérkőzések eredményének jogellenes eszközökkel történő befolyásolását.

– Az MLSZ, valamint a Soproni Ligában és a nemzeti bajnokság más osztályaiban érdekelt klubok szilárd elhatározása, hogy mind a magyar, mind a külföldi nyomozó hatóságoknak, illetve vizsgálatot folytató sportszervezeteknek minden támogatást megadnak ahhoz a tevékenységükhöz, amely a jogellenesen befolyásolt eredmények, illetve az elkövetők személyének felderítésére, felelősségük megállapítására és felelősségvonásukra irányul.

– Az MLSZ elnökségének határozott álláspontja, hogy ameddig olyan konkrét adatok nem állnak rendelkezésre, amelyek negalapozzák az esetlegesen felmerülő gyanút mérkőzések eredményének jogellenes befolyásolására, addig a sajtóban minden nyilvánosságra kerülő információ csak puszta feltételezés, spekuláció és ezekkel kapcsolatban nincs helye semmiféle hivatalos kommentárnak.

– Az MLSZ elnöksége legközelebbi ülésén (december 16.) konkrét intézkedési tervet dolgoz ki a Közös Közleményben megfogalmazottak végrehajtására, határozatában máris felkérte a szövetség NB I-es és NB II-es bizottságát, hogy ennek előkészítésében vegyen részt.

(mlsz.hu)

Az MLSZ-elnökség és a klubok állásfoglalása a bundabotránnyal kapcsolatban” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s