Az MLSZ is használhatja az UEFA “bundaszoftverét”

A Magyar Labdarúgó Szövetség egyeztetéseket folytatott az Igazságügyi Minisztérium, az Önkormányzati Minisztérium és a Nemzeti Nyomozóiroda képviselőivel a múlt pénteken kirobbant európai bundabotrány kapcsán szükséges intézkedésekről – jelentette be Kisteleki István a szervezet pénteki rendkívüli elnökségi ülése után.

Az MLSZ elnöke hozzátette, hogy a szerdai nyoni egyeztetést követően hozzáférést kaptak az Európai Labdarúgó Szövetség monitoring rendszeréhez, amelynek segítségével ezentúl az MLSZ is vizsgálni tud minden magyar érintettségű mérkőzést válogatott szinten, valamint NB I-es és NB II-es találkozókat is. A rendszer 480 fogadási irodával van kapcsolatban, így percről percre nyomon követhetőek az események.

“Amíg bármilyen gyanú nem nyer bizonyítást, addig a médiában megjelent információkat csak spekulációknak lehet felfogni – mondta Kisteleki. – Azonban a szövetség a 16 klubtulajdonossal együtt arra az álláspontra jutott, hogy minden segítséget megad az ügyben nyomozó hatóságoknak, és ha a gyanúk közül bármelyik bizonyítást nyer, a lehető legszigorúbb büntetést szabja ki az érintettekre.”

A Budapest Honvéd érintettségével kapcsolatban az elnök idézte az UEFA által kapott tájékoztatást, amely szerint az európai szövetség saját ellenőrzésében a július 30-i Fenerbache-Honvéd Európa Liga-összecsapással kapcsolatban arra az álláspontra jutott, hogy a magyar együttes “feltehetőleg megsértette az európai szövetség szabályzatát, mert a vizsgálat során a rendszer rendhagyó fogadási mintát mutatott.”

Kisteleki elmondta, hogy kidolgoztak egy intézkedési tervet, amelyet az NB I-es és NB II-es egyesületekkel együttműködve terveztek és valósítanak meg.

Helmeczy László alelnök hozzátette, hogy az UEFA 29 ezer összecsapást vizsgált meg, s ezek közül 65-öt talált gyanúsnak. Ebben az ügyben 17 ország érintett, a másik ellenőrzéssel – amelyet a bochumi államügyészség végzett el – kapcsolatban az MLSZ nem tud konkrét adatokról. Helmeczy jelezte: a kialakult helyzetre való tekintettel a későbbiekben megvizsgálják azt is, hogy a fegyelmi szabályzatban szükséges-e újabb szankciók bevezetése.

Forrás: telesport.hu/MTI

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s