Ted Satornak első a magyar válogatott

Hétfőn kiderült, hogy Ted Sator a horvát Medvescak Zagreb vezetőedzője lett. A sportmenu.hu megkérdezte Kovács Zoltántól, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkárától, hogy mi a szövetség álláspontja az amerikai szakemberrel kapcsolatban.

A Magyar Jégkorong Szövetség szeptember elején Pat Cortinának megköszönte az eddigi páratlan munkáját és a helyére az amerikai Ted Satort nevezték ki. Az új szakember a Pannon Kupán mutatkozott be hivatalosan a közvélemény előtt, méghozzá remekül, hiszen második helyen végzett a tornán. Hétfőn kisebb fajta bombaként robbant a hír, hogy Ted Sator az osztrák Ligában (EBEL) szereplő horvát Medvcescak Zagreb vezetőedzője lett. Ezek után megkerestük a Magyar Jégkorong Szövetséget, ahol Kovács Zoltán főtitkár válaszolt a kérdésünkre.

Kovács Zoltán, a MJSZ, főtitkára:
„Szerencsére, mind a szövetséggel, mind a horvátoknál a szerződésében benne van, hogy prioritás szempontjából az első helyen a magyar válogatott áll. A szövetségi kapitány szólt Kovács Csaba szakmai alelnöknek, hogy lesz még egy csapat, ahol dolgozni fog. Nekünk azért is előnyös, mert egyrészt emailben is megírta nekünk, hogy három és fél óra alatt itt van Budapesten, másrészt hátrány, mert eléggé sűrű a program az osztrák bajnokságban is, és a MOL-Ligában is, így várhatóan nem tudja megnézni az itthon játszó játékosokat mindig, ott kell lennie a klubcsapata mérkőzésén. Harmadrészt, pedig többször látni fogja a Fehérvári játékosok szereplését az EBEL Ligában, illetve reményeink szerint már láthatja majd a MOL-Liga döntő részvevőit is.”

A főtitkártól azt is megtudtuk, hogy a december 27-i Winter Classic-on a Fradi és az Újpest fog szerepelni a Kisstadionban. A mérkőzést a Sport televízió élőben fogja közvetíteni. A “Winter Classic”-ról a későbbiek folyamán bővebben is beszámolunk.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s