Vajdáék több mint 3 millió forintot fociztak össze a gyerekeknek

Vajda Attila és Kucsera Gábor vezetésével a negyedik helyet szerezte meg felnőtt-gyerek vegyes csapatunk a KUL alapítvány által szervezett „Sportolók az állami gondozottakért” focitornán – számol be a Magyar Kajak-Kenu szövetség honlapja.

A jótékonysági rendezvény műsorvezetője Till Attila, valamint Oláh Ibolya nyitotta meg a focidélutánt. Az énekesnő előadta a Magyarország című dalt, de szerencsére nem ő volt az egyetlen civil, aki teljes mellszélességgel kiállt a jó ügy érdekében. Amíg az ismert sportemberek az állami gondozott srácokkal kiegészülve hat fős csapatokban egymást gyűrték a pályán, addig az alapítványt támogató cégek és üzletemberek, valamint családtagjaik részére a rendezvény „játszóterén” biztosítottak programokat a szervezők.

A sztársportolókat nemcsak kajak-kenus különítmény képviselte, a többi csapatban is „nagy nevek” léptek pályára. A vízilabdásoknál Sydney olimpiai bajnoka, Kósz Zoltán bebizonyította, hogy a focikapuban is nagy bravúrokra képes, és az öttusások is saját csapatot neveztek, amelynek betonbiztos hátvédje a világbajnok Marosi Ádám volt.

A sportolók mellett benevezett a jótékonysági tornára a TV 2 BL-stábja is, soraiban az ország legismertebb sportkommentátorával, Hajdú B. Istvánnal és az egykori válogatott labdarúgóval, Vincze Ottóval, aki időnként kissé csodálkozott az ellenfelek vehemenciáján.

Látszik, hogy minden csapatban valódi sportemberek játszanak. Annak ellenére képtelenek veszíteni, hogy ez a torna elsősorban nem az eredményről szól. Az egyik meccsen hatalmasat ütközött velem Vajda Attila, aki kőkemény védekezőjátékos, nagyon tetszett a hozzáállása – nyilatkozta a TV2 szakkommentátora, Vincze Ottó.

A BSE-csarnok lelátóján szurkolt az „övéinek” az MKKSZ elnöke Baráth Etele, akit szintén meglepett a pályán látott iram.

Örülök, hogy a sportolóink éltek a lehetőséggel és eljöttek segíteni az állami gondozottak ügyét. A meccsek igazán jó iramúak, érdekes, hogy a gyerekek egyáltalán nem szeppentek meg a náluk 2-3 fejjel magasabb Kucsera Gábortól, vagy akár a kenus Kovács Gergelytől – nyilatkozta Baráth Etele.

A kajak-kenus csapat nemcsak a pályán volt erős, a lelátón szorított a srácokért Kammerer Zoltán, Benkő Gábor és Schmidt Gábor, az MKKSZ főtitkára is. A focidélután még így sem sikerült megnyernie Vajdáéknak, a dobogóra a KUL-alapítvány önkéntesei, az öttusások és a vízilabdások állhattak fel.

Ami az eredménynél sokkal fontosabb, az alapítvány támogatóinak, köztük kiemelten az A-Híd Zrt.-nek és az Aera Property&Destination Marketingnek köszönhetően, a jegyekből, belépőkből és egyéb felajánlásokból több mint 3 millió forint gyűlt össze.

(kajakkenusport.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s