Vancouver 2010: Kialakult a korcsolyások olimpiai utazó kerete

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MKOSZ) és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) hétfői egyeztetését követően kialakult a jövő februári vancouveri téli olimpiára utazó magyar korcsolyázócsapat.

A MOKSZ hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a novemberi kanadai és egyesült államokbeli rövidpályás gyorskorcsolya Világkupa-versenyeken kiharcolt olimpiai helyeken a januárban Európa-bajnok Huszár Erika, Heidum Bernadett, Darázs Rózsa, Keszler Andrea összeállítású női váltó áll majd rajthoz, tartalékként pedig Lajtos Szandra és Dénes Veronika lehet ott Vancouverben, de hogy közülük ki utazik biztosan, az december 15-ig, felmérő versenyeken dől majd el. A lányoknál egyéniben Huszár, Darázs és Heidum indulhat. A fiúknál a két egyéni helyre Knoch Viktort és Darázs Pétert nevezik, tartalékként pedig Béres Bencét és a sérült Galambos Gábort jelölték meg.

Nagypályás gyorskorcsolyában még két magyar versenyző, Szöllősi Szabolcs és Tóth Ágota harcolnak a kvótákért.

A műkorcsolyásoknál Sebestyén Júlia biztosan ott lesz az ötkarikás eseményen, az ő tartalékjai Hardford Katherina és Pádár Bianka lesznek. Jégtáncban a Hoffmann Nóra, Makszim Zavozin kettős képviselheti Magyarországot, ha az amerikai-orosz Zavozin állampolgársági kérelmét – amely már csak a Köztársasági Elnök aláírására vár – elfogadják. A párost sérülés esetén a Nagy Zsuzsanna, Fejes Máté duó pótolhatja.

Alpesi síben Döme Zsófia és Berecz Anna biztos indulónak tekinthető, a férfiaknál pedig egy kvótája van Magyarországnak, de a sportági szövetség még nem döntötte el, hogy melyik versenyzőt indítja az olimpián. Tagscherer Zoltán sífutó biztosan ott lesz Vancouverben, sílövészetben pedig Gombos Károly és Tagscherer Imre első számú tartalék, így lemondás esetén egyikük ott lehet a játékokon.

Forrás: telesport.hu/MTI

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s