MLSZ: Egyhangúlag fogadták el Erwin Koeman beszámolóját

Az MLSZ elnöksége idei utolsó ülésén Telkiben egyhangú szavazással fogadta el mind Erwin Koemannak, az A-válogatott szövetségi kapitányának, mind pedig Egervári Sándornak, U20-as és U21-es együttesünk szövetségi edzőjének beszámolóját – számol be az mlsz.hu

A testület tagjai részletes tájékoztatást kaptak a jövő évi költségvetésről, a legfontosabb: az anyagi fedezet máris biztosítva van valamennyi szakmai programra! Az elnökség felhatalmazta dr. Bordás György főtitkárt, hogy a korábbi szövetségi vezetés idejéből származó mintegy negyedmilliárdos APEH-tartozás ügyébe bízza meg a témában független szakértői jelentést készítő ügyvédi irodát a szükséges jogi lépések megtételével. Döntés született arról, hogy február 27-én rendkívüli közgyűlés lesz, ahol megválasztják a most hiányzó egy elnökségi tagot, valamint a felügyelő bizottság elnökét és tagjait, miután mandátumuk aznap lejár.

Erwin KoemanElsőként Egervári Sándor beszámolóját fogadták el az elnökség tagjai, majd Erwin Koeman fűzött szóbeli kiegészítést egyébként is minden részletre kiterjedő elemzéséhez. Sorra vette a vb-selejtező mérkőzéseket, s szót ejtett a jövőről is, hangsúlyozva: az őszi Eb-selejtezők előtt négy barátságos mérkőzést játszik majd csapata, s szeretné, ha kétszer az elitbe tartozó, erős ellenféllel kerülne szembe. Megismételte korábbi kijelentését, mely szerint jelöltjeit illetően – legyen szó azokról, akik eddig is szerepeltek nála, de azokról az U20-as tehetségekről szintén, akik jogosan követelnek helyet maguknak a legjobbak között – a legfontosabb szempont: legyenek játékban, minél többször lépjenek pályára klubcsapatukban. Jelezte, hogy januárban több klubnál is látogatást tesz majd, és fokozott figyelmet fordít – s ezt saját magára is értette – a kölcsönös nyitottságra, a szakemberek közötti jobb kommunikációra.

Több hozzászóló között Dunai Antal alelnök, majd Temesvári Miklós, az edzőbizottság vezetője rendkívül szakszerűen, de érzelmektől sem mentesen értékelte a válogatott teljesítményét. Előbbi hangsúlyozta, hogy játékosaink többsége a válogatottban meg sem közelítette azt, amit esetenként a klubjában produkál, utóbbi Koeman személyes kisugárzását, abszolút profizmusát dicsérte, ugyanakkor megemlítette, hogy az edzőbizottsággal is lehetne szorosabb a kapcsolata a holland szakembernek.

A szavazás egyhangú volt: valamennyi jelenlévő elnökségi tag elfogadta Erwin Koeman beszámolóját!

Az elnökség egyhangúlag elfogadta Erwin Koeman beszámolójátSzó volt még az ülésen az NB I tervezett reformjáról, ezzel kapcsolatban az élvonalbeliek bizottságának képviseletében Klement Tibor több variációt is felvázolt, ezek tesztelése csak ezután következik, s majd annak eredményét követheti az elnökségi döntés. Kutasi Róbert, az NB II-es bizottság vezetője bejelentette, hogy január végén, február elején Törökországban lenne lehetősége a másodosztályúak válogatottjának három mérkőzést játszani, az MLSZ irányítói támogatásukról biztosították az ötletet. Mint ahogy azt is, hogy a legközelebbi elnökségi ülésen foglalkozzanak azokkal a konkrét javaslatokkal, amelyeket szintén az NB II-es bizottság fogalmazott meg a fogadási botrány elleni harccal kapcsolatban.

Ez utóbbi egyébként csak rövid témát jelentett (az intézkedési terv jórészt már végre is hajtott feladatait tudomásul vette az elnökség), mert egy kérdésre válaszolva Kisteleki István elnök határozottan kijelentette: egész életében a fair play, a tiszta játék híve volt, s megbízta dr. Helmeczy László alelnököt, hogy az ellen az újság ellen, amely ezt megkérdőjelezte, tegyen feljelentést.

(mlsz.hu)

MLSZ: Egyhangúlag fogadták el Erwin Koeman beszámolóját” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Nagyszerű, újra ráléptünk a helyes útra! Minden szép, minden jó és mindennel meg vagyunk elégedve. Elképesztő egy bagázs! Mossák egymás piszkos kezét.

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s