Elárverezi az MTV a vb közvetítési jogait

Az MTV értékesíteni kívánja a 2010-es labdarúgó-világbajnokság közvetítési jogainak egy részét, azaz társbérletben közvetítené a sporteseményt – írja a nol.hu.

A közmédium péntek délután közleményt adott ki, amely szerint pénzügyi gondjai miatt árverésen próbálja eladni a vb sugárzási jogainak egy részét úgy, hogy 24 találkozót tartana meg magának. A kikiáltási ár 730 millió forint plusz áfa. Ezen kívül a gyártási költség arányos részét is az együttműködő partnernek kell állnia.

Az MTV a közlemény tanúsága szerint pénteken 11 médiacéget keresett meg írásban azzal, hogy január 7-ig tegyenek ajánlatot. Egy nappal később, január 8-án a beérkezett legjobb ajánlatra lehet licitálni. Az árverés lezárása után az MTV a legjobb ajánlatot tevővel kezd el a szerződésről egyeztetni. Az MTV – a kuratórium jóváhagyását követően, majd a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) előzetes írásbeli engedélye birtokában – köti meg a szerződést.

“A labdarúgó-vb mindig az év legnézettebb sporteseménye a világon. Sport- és reklámértéke páratlan. Az MTV nehéz szívvel, de rákényszerült arra, hogy megtegye ezt a lépést. Nézőink érdekeit vettük figyelembe, amikor olyan megoldást választottunk, hogy a mi képernyőnkön is legyenek izgalmas meccsek” – mondta Schatz Péter, az MTV üzleti és termékfejlesztési igazgatója.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük az RTL Klubot, de a csatorna érdeklődésünkre nem reagált. Magyar Rita, a TV2 szóvivője érdeklődésünkre azt mondta: a médium a Bajnokok Ligájára fókuszál. Máté Pál, a Sport TV főszerkesztője a NOL kérdésére azt közölte: “Ez egy komoly üzleti döntés, amelynek előnyeit és hátrányait a televízió vezetése, valamint tulajdonosa mérlegeli, s ez után határoz a kérdésben.” Kristóf Péter, a Digi Sport főszerkesztője úgy reagált: “Nem az én kompetenciám a döntés, a menedzsment határoz majd ebben az ügyben.”

Úgy tetszik, a kereskedelmi médiumok egyelőre kivárnak, de néhány ajánlat minden bizonnyal befut majd a közmédiumhoz. Még akkor is, ha az MTV meglehetősen borsos árat szabott az áruért: a csatorna a vliágbajnokság 64 mérkőzéséből 40 találkózot árul, azaz egyetlen mérkőzés is minimum 18 millió forintot kóstál.

(nol.hu)

Elárverezi az MTV a vb közvetítési jogait” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Csak gratulálni tudok a magyar politikának! Így tönkretenni a közszolgálati csatornát, ráadásul ilyen nyilvánosság előtt. Bár ezen nem csodálkozom, hiszen Magyarországon élünk…

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s