A FIFA elnöke fogadta Bajnai Gordont és Kisteleki Istvánt

A hétfő esti zürichi FIFA-gála, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség által alapított Puskás-díj első átadása alkalmából fogadta Joseph. S. Blatter, a szervezet elnöke Bajnai Gordon miniszterelnököt és Kisteleki Istvánt, az MLSZ elnökét, aki az időjárás okozta közlekedési problémák miatt kis híján lekéste a találkozót – írja az mlsz.hu.

A tárgyaláson szó esett a magyar futball fejlődéséről, amelynek ékes bizonyítéka U20-as válogatottunk világbajnoki bronzérme.

Bajnai Gordon ismételten megerősítette, hogy hazánk – különös tekintettel arra, hogy 2011. január 1-től Belgiummal közösen fogjuk ellátni az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét – egyértelműen támogatja vendéglátója úgynevezett 6+5-ös javaslatát, amely, mint ismert, korlátozná a klubcsapatokban az idegenlégiósok számát.
A vendégek, így természetesen az MLSZ hivatalos delegációjának tagjai is (Kisteleki István mellett dr. Bordás György főtitkár és Nemes Ferenc alelnök), ott lesznek este a zürichi kongresszusi központban sorra kerülő díjátadó gálán. Az év legszebb góljáért járó Puskás-díjat az Aranycsapat három éve elhunyt legendájának özvegye adja majd át a győztesnek az egykori 60-szoros libériai válogatottból lett politikus, George Weah társaságában.

Bajnai Gordon a FIFA-elnökkel folytatott megbeszélése után kijelentette: “Nemcsak a magyar emberek, de Magyarország is képes lehet világszínvonalú teljesítményre hittel, szorgalommal, kitartással és jó értelemben vett vagánysággal. És nemcsak futballban, vagy sportban, hanem az élet más területein is. Puskás mai napig példaként szolgál a fiataloknak.” A 6+5-ös tervezettel kapcsolatban megjegyezte: “A nemzeti bajnokságok nemzeti jellege kiveszett, ez a szabály ezt változtatná meg, bevezetésével kiegyenlítődhetne a futball világa, s ez a magyar labdarúgás hasznára is válna”. A miniszterelnök a bundabotrányról is szót ejtett, s üdvözölte a magyar szövetség “gyors és kemény” fellépését.

(mlsz.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s