Fradi-Újpest csúcsmeccs a Kisstadionban

Vasárnap rendezik meg az első magyar jégkorong Winter Classic-mérkőzést: két régi rivális, a Ferencváros és az Újpest szabad ég alatt, a Kisstadionban csap össze.

A találkozót felvezető hétfői sajtótájékoztatón elhangzott, mindenki bízik benne, hogy az időjárás nem szól közbe, és megtartható lesz az örökrangadó. A két felnőtt gárda mérkőzése 13 órakor kezdődik, előtte a 70-es, 80-as, 90-es évek hokisai játszanak 11 órától 2×15 percben. Ez utóbbi meccset a Hírességek Csarnokába idén bekerült Schell László vezeti majd.

A vasárnapi derbi előtt a két együttes szerdán még találkozik a Magyar Kupában, de ahogy a sajtótájékoztatón megjelent játékosok fogalmaztak: a kisstadionbeli meccs semmi máshoz nem lesz hasonlítható. “Senki ne számítson gálaelőadásra. A találkozón kőkemény hoki várható, mert a végeredmény beleszámít a magyar ob I és a Mol Liga alapszakaszába” – fogalmazott Borbás Gergely, a lila-fehérek csapatkapitánya.

A zöld-fehérek képviseletében Hoffmann Attila úgy fogalmazott: óriási élmény lesz legendás játékosok után jégre lépni. Radványi Róbert ligaelnök megjegyezte: szeretnének hagyományt teremteni, minden esztendőben a két ünnep között lenne egy ilyen jellegű összecsapás. Technikailag az is megoldható már, hogy például egy futballarénába vigyék a meccset.

A szervezők a biztonságra és a kulturált szórakozásra is figyelnek. A két szurkolótábort elválasztják. Az FTC szektorába a Stefánia úti, az újpestiekébe a Szabó József utcai kapun át lehet eljutni. A hokisok kérik mindazokat, akik jégkorongoztak vagy jelenleg is űzik ezt a sportágat, hogy a meccs alatt egy helyen, a IV-es szektorban gyűljenek össze. Lesznek családi szektorok is.

A csapatok a régi időket idéző “retrómezben” lépnek pályára, ezeket majd elárverezik. A jegyeket elővételben 1200, a helyszínen 1500 forintért lehet megvenni. Az elővételben elkelt belépőkből 100-100 forintot a Tűzoltó utcai Gyermekklinika kap. A fő meccsen a kezdőbedobást az olimpiai bajnok kajakos Kovács Katalin és a klinika igazgatója végzi el.

A szurkolók sem maradnak ki a játékból, aki kedvenc klubja mezében jelenik meg, 100 ezer forint értékű ajándékutalvány megnyerésében reménykedhet.

Forrás: origo.hu/MTI

A Ferencváros kerete:
Bóna István, Bán Károly, Gergely Csaba, Hajdu Levente, Hegyi Zoltán, Horváth Csaba, Mayer Károly, Paraizs Ernő, Zekov Iván, Dobos Tamás, Dragomir György, Hudák Gábor, Kiss Tibor, Pindák László, Szergej Oreskin, Simon Ferenc, Szajlai László, Zsitva Zoltán. Csapatvezető: Kassai György. Edző: Rajkai László

Az Újpest kerete:
Eperjesi Miklós, Erendics György, Flóra Péter, Füzesi József, Géczi Gábor, Horváth István, Kevevári Kálmán, Kovács Csaba, Tolnai Attila, Tornyai Tibor, Ancsin János, Ancsin László, Bálint Attila, Balogh Béla, Farkas József, Lantos Gábor, Legéndy Imre, Menyhárt Gáspár, Pápai Miklós, Pék György, Ritter Zsolt, Rozgonyi György, Scheiber Zoltán, Schilling Győző, Szigetvári János, Varga István. Csapatvezető: Szegő István. Edző: Szeles Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s