Visszatekintés, 1. rész: “Mindenki, Zürichbe!”

Az év végi sorozatunk első fejezete egy örök emlék marad a magyar sportbarátok számára, hiszen április végén egy katartikus svájci jégkorong világbajnokságon vett részt a magyar jégkorong válogatott.

A történet előzményéről beszélni kell ahhoz, hogy áttérjünk a világbajnokságra. A magyar jégkorong–válogatott 2008. április 19-én japánban, Szapporóban csodát hajtott végre a Divisio I-es csoportban. Az ukránok elleni mérkőzésnek az volt a tétje, hogy aki nyer, az jut fel a legjobbak közé. A mieink álomjátékot produkáltak és legyőzték az ukránokat. Magyarország közel hetven év után újra a világ legjobbjai között ott lehet 2009-ben!

Íme, a Szapporói-csoda:

Eltelt egy év, azonban egy tragédia árnyékolta be a magyarok felkészülését a svájci vb-re. Ifj. Ocskay Gábor március 25-én este elhunyt.. Váratlanul ért mindenkit, a barátokat, a családot, a hoki-társadalmat, a válogatott játékosait, és a közvéleményt. Kiscsicsó nem lehet ott a svájci vb-n…. Ganxsta Zolee írt egy emlék dalt az Alban Volán és a magyar válogatott 19-es mezben játszó játékosáról.

Íme, az emlék-dal:

Ő nélküle kellett küzdenie és játszania a magyar csapatnak. Nem volt egyszerű, de a srácok helytálltak. A világbajnokság április 24. és május 10-e között zajlott le. A mieink Szlovákiával, Kanadával, és Fehéroroszországgal játszottak az A-csoportban. Nemcsak a csapat tette le a nevét, hanem a 2-3 ezres magyar szurkoló tábor is, akik remek hangulatot adtak elő a zürichi sportcsarnokban. A mérkőzésekről nem érdemes írni, a felvételeket kell megnézni, mert az mindent elmond.

Az első mérkőzés a Szlovákia – Magyarország összefoglalója:

A második mérkőzés a Kanada-Magyarország összefoglalója:

A csoport harmadik, utolsó mérkőzését a fehéroroszokkal játszottunk:

Az alsóház első mérkőzésén a sógoroktól 6-0-ra vereséget szenvedtünk.

Az alsóház második mérkőzése: Magyarország – Dánia 1-5

Az alsóház utolsó harmadik, utolsó mérkőzését a németekkel játszottunk:

A magyar hősök

Kapusok:

Budai Krisztián (Kezmarok), Hetényi Zoltán (Alba Volán 19), Szuper Levente (Alba Volán 19)

Hátvédek:

Ennaffati Omar (Tours), Horváth András (Alba Volán 19), Kangyal Balázs (Budapest Stars), Ondrejcik Rastislav (Alba Volán 19), Sille Tamás (Budapest Stars), Svasznek Bence (Budapest Stars), Szélig Viktor (Briancon), Tokaji Viktor (Alba Volán 19)

Csatárok:

Benk András (Alba Volán 19), Fekete Dániel (Alba Volán 19), Holéczy Roger (Budapest Stars), Jánosi Csaba (Ferencváros), Kóger Dániel (Salzburg), Kovács Csaba (Alba Volán 19), Ladányi Balázs (Briancon), Majoross Gergely (Budapest Stars), Nagy Gergő (Alba Volán 19), Palkovics Krisztián (Alba Volán 19), Peterdi Imre (DAB), Vas János (Brynas), Vas Márton (Briancon), Vaszjunyin Artyom (Alba Volán 19)
Ocskay Gábor (Alba Volán)

Szövetségi kapitány: Pat Cortina

A vb-teljes programja: kattints ide

2009 szeptemberében a Magyar Jégkorong Szövetség elnöksége megköszönte Pat Cortina eddigi munkáját és a helyére az amerikai Ted Satort nevezték ki a válogatott élére. Az előbbi a klubkötelezettsége miatt – 2003 óta főállásban a német EHC München szakmai munkáját irányítja – nem tudja elvállalni a munkát, míg az utóbbi nem ismeretlen hazánkban, hiszen korábban az Alba Volán csapatának az edzője volt. A magyar jégkorong-válogatott 2010 április 17-e és 23 között Litvániában vívhatja ki újra a részvételt, a világelit körébe való bejutást.

A program:
Jégkorong Világbajnokság, Divízió I.
Dátum: 2010. április 17–23.
Helyszín: Ljubljana/Szlovénia – Hala Tivoli
Április 17., szombat 16:30 Korea – Magyarország
Április 18., vasárnap 16:30 Magyarország – Lengyelország
Április 20., kedd 16:30 Magyarország – Horvátország
Április 21., szerda 16:30 Nagy-Britannia – Magyarország
Április 23., péntek 20:00 Magyarország – Szlovénia

Szerinted ki volt a csapat legjobbja? Miben kell fejlődnünk? Összességében, hogyan értékeled a magyarok szereplését?


.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s