Emléktornával tiszteleg a Falco Cece emléke előtt

Hátfőn hajnalban autóbalesetben elhunyt a szombathelyiek és a magyar kosárlabda-válogatott centere Horváth Zoltán. Óriási veszteség érte a kosárlabda-társadalmat Cece halála miatt.

Gráczer György egy nappal a történtek után is nehezen találja a szavakat. Azt mondja, szörnyű a legnagyobb fájdalmak közepette a munkára, a feladatokra koncentrálni, amiből van bőven – írja a szombathelyi klub honlapja.

Gráczer György:

“Nagyon nehezen dolgozzuk fel a történteket. Gondolkozunk egy pszichológus alkalmazásán, de erről még ma este szeretnék a játékosokkal beszélni. Természetesen folyamatosan tartjuk Zoli családjával a kapcsolatot. Segítünk, amiben tudunk. Feleségétől azt az információt kaptam, hogy Sopronban helyezik örök nyugalomra. Ma beszéltem az összes olyan csapat vezetőjével, ahol Cece az első osztályban játszott. Mindenki támogatta az ötletünket, hogy a felkészülési időszakban minden évben egy emlék négyes tornát rendezzük a FALCO, a Pécs, az Atomerőmű és egy külföldi csapat részvételével. A Horváth Zoltán emléktornát minden évben megrendeznénk.”

Természetesen Nikola Lazicsot, a csapat edzőjét is megviselték a történtek. A tréner tegnap magába roskadva emlékezett az Arena Savaria előtt a kosarasra. A keddin napon elmaradt a tréning.

Nikola Lazics:

“Ez egy igazi tragédia. Erre nincs magyarázat. Nagyon nehéz most bármit is mondani – kereste a szavakat egy nappal a történtek után Nikola Lazics. Nem dolgoztam sokat együtt Zolival, de ezalatt a rövid idő alatt is nagyon megszerettem. Egy fiatal, tehetséges, jó kosaras és egy remek ember hagyott itt minket. Érdekes, hogy anno még a ZTE edzőjeként is szerettem volna őt Zalaegerszegre csábítani. A csapat elveszítette egyik legjobb játékosát is. Őt pótolni nem lehet. Szakmai kérdésekről egyelőre még nem tudok beszélni. Most még mindenki meg van döbbenve. Egy biztos, nagyon nehéz hozzá hasonló játékost találnunk. A tervek szerint ma délután négy órakor lesz edzésünk. Megpróbálunk edzeni, aztán majd meglátjuk, mennyire sikerül.”

A többségi tulajdonos képviselője is ledöbbentette Cece halála. A város minden segítséget megad a centert családjának.

dr. Czeglédy Csaba, alpolgármester:

“Nem találom a szavakat. Felfoghatatlan ami történt. Nagyon szerettük volna, ha nem csak egy évvel hosszabbítja meg nyáron lejáró szerződését. Otthonra talált a városban, mi pedig mindent igyekeztünk megadni neki, hogy valóban második otthona legyen Szombathely. Hosszú távon számoltunk vele. Nagy tragédia, hogy erre már nem lesz lehetőségünk. A város a saját hallottjának tekinti, és minden segítséget megad a családjának. Egy remek ember, nagyszerű játékos távozott közülünk”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s