Léderer Ákos: három hónapra eltiltva

A február 2-i SAPA Fehérvár AV 19 – HK Acroni Jesenice jégkorong mérkőzésen kitört verekedésről való közvetítése kapcsán az IKO Kábeltévé és az RTL Klub az alábbi döntést hozta Léderer Ákos kommentátorral kapcsolatban.

A riportert az RTL Klub és a SportKlub három hónapra eltiltja a képernyős munkától. Mint ismeretes a mérkőzés második harmadának 13. percében Nagy Gergő és Susanj Gasper összeverekedtek. Ezt Léderer Ákos minősíthetetlen stílusban közvetítette, önmagáról és munkájáról megfeledkezve buzdította a játékost további tettlegességre. A csatornák vezetősége szerint elfogadhatatlan, hogy egy sportközvetítés során egy riporter oly mértékben elragadtassa magát, hogy az az objektivitás rovására menjen, a pályán látott agressziót morálisan támogassa és szurkolóként szemlélje az eseményeket.

(rtlklub sajtóosztálya)

Íme az ominózus videó:

Léderer Ákos: három hónapra eltiltva” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Kedves RTL Klub mindenhato Atyauristene!

  A soha semmifele erzelmet fel nem vallalo, ocska, sunyi, szamito, jellemtelen viselkedes Onoknel alapkovetelmeny. En az USA-ban elek, sok jegkorong merkozest lattam mar, ezek ismereteben elmondom, hogy Lederer Akos profi modon kozvetittette ezt az incidenst. Magyar csapat merkozese eseten az termeszetes, hogy a hazaiaknak drukkol a riporter es ennek hangot is ad, ez egyaltalan nem baj. Maguknal az emberi erzelmek kulturalt kifejezeseert buntetes jar, kivancsi lennek, hogy a jo edes anyukajuk mire nevelte onoket. Akos nem tartozott a kedvenceim koze EDDIG, ezutan minden tiszteletem kijar neki, bar tudom a kiskiralyok kozt maximum Don Quijote lehet. Akos, GRATULALOK! Udv. : egy szurkolo

  Kedvelés

 2. …az rendben van, hogy egy riporternek, objektívnak kell maradnia, de úgy gondolom, hogy a mérkőzés közvetítésében. És habár a jégkoronghoz szinte elengedhetetlenül hozzá tartozik a verekedés(a bírók se nagyon törik magukat, hogy szétválasszák őket, és ezzel csak a sport sajátosságát bizonyítják), de az mégse a játék menetét viszi előrébb, így nem értem a problémát, hiszen a verekedésről kommentált szubjektívan, ami helyén való ha nemzeti kérdést akarunk csinálni belőle, illetve az igazság mellé állt, mert a szlovén játékos kezdte….

  Kedvelés

 3. Tipikus Magyar felfogás azt büntessük aki nem tehet róla az egész parlamentet el lehetne tiltani és nem csak egy időre egy egész életre.Azért mi szeretünk Ákos.

  Kedvelés

 4. Akkor azt a sportriportert is tessék eltiltani, aki az országunk boxolóit biztatja arra, hogy üsse ki az ellenfelét! Nem arra biztatta, hogy minden ok nélkül erőszakkal verje szét az ellenfél fejét!
  Hihetetlen, hogy ilyenért eltiltanak valakit!

  Kedvelés

 5. Kedves Ákos! Az egyik fontos emberi tulajdonságból mutattál példát. A “jó” mellé álltál. Ezt semilyen más eszközzel nem állt módodban kifejezni. Ösztönösen cselekedtél és nem a betanult módon. Ez eltér az unalmas, megszokott riporteri stílustól. (lsd. Gulyás László) Bátorságoddal elnyerted a nézők szeretetét. Beleéled magad a mérkőzésekbe, igyekszel pártatlan maradni, de a szépet, a jó megoldásokat dícséred mindkét oldalon. Ez tetszik nekünk, kakukktojás vagy ebben a szakmában.De, felhívnám a figyelmedet, hogy a magyar nyelvben a hangsúlyt a szó elejére tesszük és a mondat végén pont van.

  Kedvelés

 6. “Hát bravó öreg, mehetsz majd fércelni a kórházba!” – ez ott volt a szeren 🙂 meg is érdemelte.
  Ákos viszont rohadtul nem.
  Én sem értem, miért baj az, ha valaki beleéli magát a kommentálásba, akár ha verekedés van, elvégre nem Gergő kezdte gyepálni a másikat, nem “indokolatlan” buzdítás volt.
  Ákos nagyon jó kommentátor, a retekklub meg elmehet a francba, sportklubbal karöltve..

  Kedvelés

 7. Az nem gond egyeseknek,hogy a tetű szlovén még akkor is üt (2-3x)amikor már fogja a bíró és Gergő nem tud védekezni!!!Nagyon jó volt a közvetités és amig ellesz tiltva Ákos addig nem is nézem a szar rtl!!!
  Miért nem a monika és hozzá hasonló szart tiltják le!!!

  Kedvelés

 8. Így kell csinálni! Ez a magyar virtus! Kövezze meg bárki Ákost, ő legalább szereti a hazáját….

  Nem elfogadható hogy Ákos így buzdította Gergőt? Gondolom az elfogadható hogy “kapd-be” szimbólumot mutogatott a szlovén?! Biztos ő se játszat hónapokig….nagy francokat, kiprovokálta verekedést…és rábasz*tt! Nem tudta elviselni így mutogatott több száz Magyar szurkolónak akik mit ad isten a Gergőnek szurkoltak!(még jó hogy) Ez egy igazi sportember! (sz*rházi)

  Nekünk magyaroknak (tisztelet a kivételnek) egyetlen ellenségünk van, mégpedig saját magunk!Honfitársaink ellen fordulunk, ezért nem érünk el sajnos semmit ebben a rohadt világban! Remélem egyszer átfordul a mérleg!

  Hajrá Ákos, Hajrá Magyarok!

  Kedvelés

 9. Lehet hogy a T.vezetőségnek jobban tetszett volna ha a Magyar üti a Magyart? Két Magyar sportoló közötti nézeteltérésnél a sportriporter legyen objektív illetve semleges de ha nem ez a helyzet akkor ne legyen egy kicsit sem közömbös. Egyébként a világon minenhol hozzá tartozik a hokihoz a bunyó, és mindenhol magával ragadja a riportert is. Ez is csak itt fordulhat elő nálunk szerintem.

  Kedvelés

 10. És még valami:
  Tisztelt RTL klub!
  Ha a Mónka Show-ban kisebbség üti-veri egymást
  akkor büntiként félóra adásszünet.
  Miért nem Mónikát tiltják le?
  Ákost letiltjuk? Bent volt a pályán?

  Kedvelés

 11. A botrányról csak annyit, hogy a “szlovén” kezdte.
  Ha Szlovéniában fordítva történik a dolog, akkor is a
  Magyar riportert hurcolják meg. Hajrá Ákos!
  Te nem buzdítottad, hanem védted azzal,hogy neki adtál igazat! Tisztelt Sportkedvelők: Ki vágta először pofán Gergőt és ki dobta le először a kesztyüt? Gasper ezt tényleg Te provokáltad ki.

  Ne várd el, hogy körbehordoz bármelyik riporter ilyen
  sportszerütlen cselekmény miatt. Veszíteni tudni kell.
  Gergő: Igazi sportember vagy! Én biztosan bele is rúgtam volna a köcsög szlovénbe. Ha ezt a bírók nem akarták észrevenni, akkor ott kell keresni a hibát és nem a riporterben.

  Kedvelés

 12. hát én nem tudom. ezért eltiltani egy kommentátort. mondjuk tényleg nem kéne erőszakra buzdítani egy műsorban, de szögezzük le Gasper kezdte a bunyót. annyiból ez jó, hogy most legalább a többi kommentátort lehet sűrűbben hallani.
  itt jegyzem meg, ha a sport tv egy normális csatorna lenne, nem egy bűnbanda, akkor Petur András a 2007-es Tököl-Fradi meccsért mit kapott volna, ahol baromságokat mondott 90 percen keresztül és a Tökölt szapulta folyamatosan. én mondjuk legszívesebben átvágtam volna a … .

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s