Kiütéses Fradi-siker a REAC ellen

jó a hangulat a Fradinál (fotó: FTC Press)

Ferenczi-tripla, Elding-dupla, és jó játék – ez volt a ferencvárosiak második hazai edzőmérkőzése, miután 6-1-re legyőzték a REAC-ot a Népligetben.

A mérkőzésen azonban nem csak a gólok száma, hanem a remek hangulat is örömteli volt, amely a közel ezer kilátogató szurkolónak volt köszönhető, akik a győztes találkozó végén igazi családias hangulatban gyűjtöttek aláírásokat, fotózkodtak a játékosokkal. A mérkőzés 65. percében debütált a Ferencváros színeiben az új máltai igazolás, Andre Schembri.

Az első hazai gólra 23 percet kellett várni, amely Elding passzából, Ferenczi lövéséből született. A REAC nem sokkal később Pölöskey révén válaszolt a zöld-fehér gólra, de a döntetlen nem tartott sokáig. A 29. percben Doherty beadását Elding vette le, és 15 méterről bombázott a kapuba, megszerezve ekkor a 2-1-es ferencvárosi vezetést. A második játékrész 62. percében szintén Elding szerezte meg a labdát, lepasszolta Shaw-nak, aki magabiztosan értékesítette. A meccs egyik leglátványosabb jelenete ezt követően történt, amikor Elding félpályáról az ellenfél kapujába emelte a labdát, 4-1-re módosítva az állást. A szurkolók persze hatalmas üdvrivalgással díjjazták az új igazolás látványos megmozdulását. A végjátékban aztán ismét Ferenczi brillírozott két góljával; az egyiket Stockley beadásából 10 méterről, míg a másikat Tóth szabadrúgásának kippatanójából pár méterről lőtte a kapuba, elérve ezzel a 6-1-es végeredményt.

Ferencváros- REAC 6-1 (2-1)

Megyeri – Csizmadia (Joaquin 75. p.), Wolfe, Balog, Stockley – Morrison, Doherty (Lipcsei 65. p.), Rósa (Tóth B. 65. p.) – Shaw (Schembri 65. p.) – Ferenczi, Elding
Gólszerzők:
FTC: Ferenczi 23.p, 78.p, 82.p, Elding 31.p, 76.p Shaw 62.p,
REAC: Pölöskey 27.p

Craig Short vezetőedző:

„Nagyon elégedett voltam összességébe a csapattal. Örülök, hogy a csatáraink öt gólt is szereztek, ez remek dolog. Külön kiemelném Doherty és Csizmadia teljesítményét. Csizi nagyban kivette a részét a támadásokból, sokszor felfutott, amelyet nagyon jónak és értékesnek tartottam.”

Az FTC Press képei:
Vodpod videos no longer available.

more about "ftc-reac 6-1", posted with vodpod

Kiütéses Fradi-siker a REAC ellen” bejegyzéshez egy hozzászólás

Hozzászólás