Rövidpályás gyorskorcsolyázóink hamar búcsúztak

Vasárnap éjjel 2-kor a magyarok is megkezdték szereplésüket Vancouverben. Az erős mezőnyben sajnos nem tudtak jól teljesíteni.

Knoch Viktor és Darázs Péter ma 1500 méteren állt rajthoz. Knoch ezen a távon nem is számított jó eredményre, hiába lett négy évvel ezelőtt Torinoban ötödik 1500-on. Knoch a negyedik futamban lépett jégre, sokáig vezetett is, ám a végére visszaesett a hatodik helyre. Egy bukó versenyzőt sikerült csak megelőznie, de ezzel az ötödik hellyel búcsúzni kényszerült. Darázs Péter az ötödik futamban indult, és neki összejött a továbbjutás. Sokáig hátul volt, de ketten kiestek előle, majd a végén megelőzte a lengyel versenyzőt, így megszerezte a továbbjutást érő harmadik helyet. Az elődöntő jelentette a magyar fiúnak a végállomást. Mindjárt az első futamban állt rajthoz, ezúttal heten indultak, és az első két helyezett jutott tovább. Darázs nem bírta az iramot, amit diktáltak a vetélytársak, és csak a hetedik helyen végzett. A dél-koreai versenyző olimpiai csúcsot ért el.

Huszár Erika ma 500 méteren állt harcba, de nem sok babér termett a Torinoban 1500-on negyedik magyar lánynak. A hetedik futamban indult, ahonnan már a rajtnál kizárták a bolgárversenyzőt, mert kiugrott. Egyetlen korist kellett volna megelőzzön, de sajnos nem jött össze, így a harmadik hellyel kiesett a selejtezőből.

A női váltónak sem sikerült bravúrt elérnie rendkívül erős csoportjában. A Huszár Erika, Heidum Bernadett, Darázs Rózsa, Keszler Andrea összetételű csapat 4:17.487 perces idővel teljesítette a 3000 méteres távot, és ez csak a negyedik helyre volt elegendő. A magyarok a B döntőben a hollandokkal, az olaszokkal és a japánokkal küzdenek majd meg az 5-8. helyért. A B döntőre magyar idő szerint február 25-én, csütörtökön hajnalban kerül sor.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s