Vancouver2010: Huszár Erika viszi a magyar zászlót

(fotó: mob.hu)

Magyar idő szerint hétfőn hajnali 2 óra 30-kor kezdődik a vancouver-i téli olimpia záróünnepsége, amelyen a pontot szerző Huszár Erika viszi majd a magyar zászlót.

A szervezők 2 órásra tervezik a záróünnepség programját, amelyet a BC-Place stadionban rendeznek meg. Mint minden olimpia végén, újra felvonulnak a nemzetek és egymás kezét fogva, a békét jelképezve vonulnak be a stadionba. A hivatalos szónoklatokat koncert előzi meg, az oroszországi Szocsi is röviden bemutatkozik, majd a 2014-es olimpiai város polgármestere és a szervezőbizottság elnöke átveszi az olimpiai zászlót.

A magyarok nemzeti lobogóját csakúgy, mint négy éve Torinoban, most is Huszár Erika fogja vinni. Rövidpályás gyorskorcsolyázónk óriási megtiszteltetésnek tartja, hogy ezúttal is ő kapta ezt a kitüntetett szerepet. Erika mob.hu-nak nyilatkozott öröméről.

„Négy éve Torinóban, a záróünnepélyen is én vittem a zászlót. Természetesen nagyon örülök és rendkívüli megtiszteltetésnek érzem az újabb felkérést. Megvallom, nagyon elfáradtunk. Hosszú volt ez a két hét, hiszen úgyszólván az első napoktól kezdve csaknem az utolsóig versenyben voltunk. A remélt gyengébb rajt, a többszöri kizárás után kicsit idegeskedtünk. De azután sikerült helyezést szereznem, de a váltó nem úgy alakult, ahogyan szerettük volna. De szerencsére javítottunk, és valamennyien boldogok és büszkék vagyunk, hogy a magyar rövid pályás gyorskorcsolyázó sport megőrizte helyét Európa legjobbjai között.”

Erika büszke is lehet teljesítményére, hiszen 1500 méteren hatodik lett, majd a 3000 méteres váltóval az ötödik helyen végzett.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s