Birkózó Eb: Komáromi Ede utazhat

Teljessé vált a magyar kötöttfogású csapat az április 13-18-i bakui Európa-bajnokságra. A 60 kg-ban Komáromi Ede ugyanis megnyerte a sorsdöntő egri rangsorversenyt, és zöld utat kapott a kontinensbajnokságra – tájékoztatta a honlapunkat a Magyar Birkózó Szövetség.

A birkózószövetség elnöksége március 18-án jelölte ki az Eb magyar szereplőit. A kötöttfogás 60 kg-os súlycsoportjáról akkor nem született döntés. Az egymással vetélkedő Jäger Krisztián (BVSC-Dega) és Komáromi Ede (Egri Vasas-Sportiskola SE) – sérülések miatt – sokat kihagyott, és Struhács György szakágvezető szerint egyikük sem volt olyan testi-lelki állapotban, hogy az Eb-n sikeresen szerepelhetne. Az elnökség áthidaló javaslatot fogadott el: ha sikerül behozniuk a lemaradást, a március 27-i egri rangsorversenyen sikeresebben szereplő fél még eljuthat Bakuba.
Az egri versenyen mindketten elsők lettek, csakhogy Jäger egy súlycsoporttal feljebb, a 66 kg-ban indult. Így a javuló formát eláruló Komáromi előtt – noha ki-ki összecsapás nélkül – elméletileg megnyílt az út. A szövetség szakmai illetékesei a ma délelőtti konzultáción kimondták az igent, így a kötöttfogásban teljes csapat képviseli a magyar színeket.
A 27 éves Komáromi Ede először szerepelhet Eb-n, de nem abszolút újonc, mert a tavalyi világbajnokságon már indult. Az 1. fordulóban két menetben kikapott a kirgiz olimpiai bronzérmes Ruszlan Tyumenybajevtől, aki azonban a következő körben alulmaradt az azeri Rahimov ellenében. Azzal a magyar kiesett, és a 25. helyen végzett.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s