Pálinger: “Győzni jöttünk, és örülök, hogy ez egy ilyen nagy csatában sikerült”

A handball.hu a svédországi Lundban járt, ahol a Svédország – Magyarország Eb-selejtezőpárharc első összecsapása után Mátéfi Eszter szövetségi kapitány mellett Tomori Zsuzsannával, Pálinger Katival, Szabó Valériával és Vérten Orsolyával beszélgetett.

Mátéfi Eszter: Azokon a felvételeken, amelyekből készültünk, kicsit más játékosok voltak, de a stílusukból megpróbáltunk felkészülni. Az is lehet az oka az első félidőben látott, nem mindig megfelelő játékunknak, hogy három hónapja nem kézilabdáztunk együtt: ismét össze kell szoknunk. A lányok azonban visszajöttek a meccsbe, kiegyenlítettek, átvették a vezetést, és félidőre már háromgólos volt az előny. Ekkor kértem tőlük, hogy ne nyugodjanak meg, majd megint növeltük a különbséget, de aztán azonban néhány pontatlanság volt a támadójátékunkban. Kimaradtak a ziccerek, de mindig volt valaki, aki átlendítette a csapatot a nehezebb pillanatokban. Nagyon fontosnak és értékesnek tartom ezt a győzelmet, de ha otthon nem verjük meg a svédeket, akkor nem sokra megyünk vele. A hibákat ki fogjuk javítani, még jobban felkészülünk belőlük, és ha nyerünk, akkor gyakorlatilag kint vagyunk az Európa-bajnokságon.

Pálinger Katalin: A balkezes lövőtől és a jobbszélsőtől sajnos elég sok gólt kaptam; rájuk jobban fel kell majd készülnöm. Győzni jöttünk, és örülök, hogy ez egy ilyen nagy csatában sikerült. Nem voltam nyugodt, amikor hattal vezettünk, mert tudtam, hogy a svéd csapat az utolsó pillanatig sem adja fel. Voltak jó és gyengébb periódusaink, de biztos, hogy le fogunk ülni videózni. Az első félidő első öt percét meg kell oldanunk, mert egy komoly csapat ellen nem biztos, hogy csak négy gólt kapunk.

Tomori Zsuzsannával, Szabó Valériával, és Vérten Orsolyával készített interjúkat a handball.hu oldalán elolvashatod.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s