Röplabda: Jó jel a rossz előjel? – a magyar női junior válogatott Eb-selejtezőre készül

A hagyományoknak megfelelően negatív előjelekkel készül aktuális téteseményére a magyar női juniorválogatott, amely az Európa-bajnoki selejtező D-csoportjában a lengyelországi Krosnóban lép pályára a házigazdákon kívül Csehország, Litvánia, Ausztria és Izrael ellen. – számol be a szövetség honlapja.

Nemzeti csapatunk 2009-ben az olaszországi ifjúsági Európa-bajnoki selejtező és a hollandiai Európa-bajnoki döntő előtt is több problémával küzdött, és ez most sincs másként. Sérülés miatt hiányzik két fontos ember a csapatból: Antal Anett (MÁV Előre) és Dékány Bernadett (Vasas). „Valóban gyülekeznek a viharfelhők körülöttünk, de lassacskán megszokjuk, hogy mindig ilyen negatívumok kísérik a felkészülésünket – mondta Szabados István, szövetségi kapitány. – Egyébként jól vagyunk, a lányok elfogadták a helyzetet. Az orvosi vizsgálatok és eredmények nagyon lassan rendeződtek, több játékosnak is ismételnie kellett. Remélem, erősebb a csapat, mint valaha, és a tornán még erősebb lesz! Antal Anett volt a mi aranycserénk, akit bármilyen posztra be lehetett tenni, Dékány Bernadett pedig egy maximálisan meghatározó ütőjátékos, akinek a játékára nagy szükség volt minden meccsen. A csapatszerkezetbe is bele kellett nyúlnunk elég rendesen, úgyhogy az eddig liberóposzton jeleskedő Molcsányi Rita ütőpozícióba került, és a Vasas kiváló mezőnyembere, Lévai Vivien foglalta el a helyét. Bízom benne, mert nagyon jó sportembernek, jó gondolkodású röplabdázónak tartom, szerintem el fogja bírni ezt a terhet. Ott lesz mellette Molcsányi Rita, aki segíteni tudja az ő munkáját, és ideális esetben mind a hat állásban a pályán lesz. A lányok nagyon pozitív benyomást keltettek bennünk. Nagy a tülekedés a hatodik, hetedik, nyolcadik helyen, tehát úgy tűnik, lesz kiből válogatnunk, ha cserére kényszerülünk. Úgy érzem, hogy jó a csapat most! Az ellenfeleink közül senkiről nem tudunk semmit, nem lennék meglepődve, ha a lengyeleknél vagy a cseheknél négy-öt új játékost látnánk. A csehek tavaly még elég sokat hibáztak az ő gyors játékukban, ha ezt stabilizálták, akkor velük meggyűlhet a bajunk. A lengyeleken hatalmas a teher a hazai rendezés miatt, gondolom, mindenki velük foglalkozik. Ebből a szempontból nagyon örülök, hogy mi utazhatunk, mert nyugalom van. Az első mérkőzésen sok minden el fog dőlni. Úgy érzem, hogy a lengyelek némileg tartanak tőlünk, az első nap túl akarnak lenni rajtunk, hogy tisztán lássanak, mi pedig nyugalommal érkezünk Lengyelországba, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy borsot törjünk a barátaink orra alá!”

A magyar válogatott kerete
Tálas Zsuzsanna, Vacsi Evelin, Dzunic Anna, Papp Dóra (MÁV Előre SC), Miklai Zsanett (Euroaszfalt-NRK-Nyíregyháza), Lévai Vivien, Porubek Lilla, Horváth Gabriella, Soós Ivett, Lutter Liza (Vasas Duna Autó Óbuda), Pallag Ágnes, Molcsányi Rita (Békéscsabai RSE). Szövetségi kapitány: Szabados István. Edző: Horváth András. Statisztikus: Foki Róbert. Csapatvezető: Sándor Péter. Gyúró: Székely Zoltán

Junior Európa-bajnoki selejtező, nők, D-csoport, Krosno (Lengyelország)

Április 7. szerda
15.00: Ausztria–Litvánia
17.30: Izrael–Csehország
20.00: Lengyelország–Magyarország

Április 8. csütörtök
15.00: Csehország–Ausztria
17.30: Magyarország–Litvánia
20.00: Lengyelország–Izrael

Április 9. péntek
15.00: Litvánia–Csehország
17.30: Izrael–Magyarország
20.00: Ausztria–Lengyelország

Április 10. szombat
15.00: Magyarország–Csehország
17.30: Izrael–Ausztria
20.00: Lengyelország–Litvánia

Április 11. vasárnap
15.00: Ausztria–Magyarország
17.30: Litvánia–Izrael
20.00: Csehország–Lengyelország

(hunvolley.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s