Hétvégén jön az Uniqa Férfi Kézilabda Magyar Kupa négyesdöntője!

Szerda délelőtt a Syma Sport- és rendezvénycsarnokban sajtótájékoztató tartott a Magyar Kézilabda Szövetség. Fontos bejelentésre is sor került: Császár Gábor hivatalosan is három évre szerződik az MKB Veszprémhez.

Sinka László az MKSZ elnöke a sajtótájékoztatón kihangsúlyozta köszöni a szponzoroknak, hogy támogatják a döntőt, és ezzel a magyar kézilabdát is. Remek mérkőzések lesznek, sok szeretettel várnak mindenkit a helyszínen Balatonfüredre.

Az elődöntőket pénteken rendezik, a bronzmérkőzésre és a fináléra pedig szombaton kerül sor. A sorsolás alapján a PLER a Veszprémmel, míg a Szeged a Balatonfüreddel csap össze a döntőbe jutásért.

Ezután a négy klub képviselője beszélt az esélyekről és a jövőbeli tervekről is. Először Zsmbery Tamás, a PLER képviselője elmondta, hogy számukra nagy megtiszteltetés, hogy itt lehetnek. Az MKB Veszprém ellen szeretnének egy jó mérkőzést játszani, és egyértelmű céljuk van megszerezni a harmadik helyet. A jövővel kapcsolatban elmondta, hogy szeretnék együtt tartani a keretet, de a jelenlegi gazdasági helyzetben nehéz. Ezután Mocsai Lajos, az MKB Veszprém vezetőedzője beszélt.

A szakember szerint a PLER rengeteg tehetséges fiatallal operál, modern kézilabdát játszik. Fontos, hogy nem kell sokat utaznunk, mert a válogatott és a BL-program miatt igen leterheltek a játékosaink – mondta el Mocsai Lajos a sajtótájékoztatón. Majd Hajnal Csaba, a veszprémiek ügyvezetője szót kért, és ekkor nagy bejelentésre került sorra: Császár Gábor a nyáron az MKB Veszprémbe igazol. A magyar válogatott kézilabdázó három évre ír alá.

Bella Árpád, a Szeged ügyvezetője hangsúlyozta, hogy Dragan Djukics, a klub trénere a Balatonfüred elleni elődöntőre koncentrál, hiszen a Szeged célja első körben a döntőbe kerülés. Amennyiben a csapat eléri a finálét, szeretnék megnyerni a Kupát, céljuk tehát minimum a második, maximum az első hely megszerzése, ahogyan az elmúlt időszakban mindig.

Csima László a Balatonfüredet képviselte, aki elmondta egyrészt nagyon örül, hogy a Balaton parti város rendezheti a Magyar Kupa négyesdöntőjét. A céljuk, mint ahogy a PLER-nek is, megszerezni a harmadik helyet. A jövőbeli tervekről annyit mondott el, hogy szeretnének egy erős középcsapatot létrehozni, valamint bíznak abban, hogy stabil anyagi hátteret is tudnak majd biztosítani.

A harmadik hely megszerzése azért fontos, mert ha a Veszprém és a Szeged a bajnokságban az első két helyen végez, akkor az MK-döntő bronzérmese szerez indulási jogot a KEK következő kiírásában.

A férfi Magyar Kupa-döntő programja (Balatonfüred):

Április 9., péntek:
PLER – MKB Veszprém 17:45 TV :Sportklub – élőben!
Pick-Szeged – Balatonfüred 20:00 TV :Sportklub – élőben

Április 10., szombat:
13:45: a 3. helyért
16:00: döntő

Az elmúlt 10 év döntői:
2000: Veszprém-Szeged 20-19
2001: Dunaferr-Veszprém 22-21
2002: Veszprém-Szeged 25-22
2003: Veszprém-Szeged 30-28
2004: Veszprém-Szeged 29-24
2005: Veszprém-Szeged 28-24
2006: Szeged-Veszprém 32-30
2007: Veszprém-Szeged 34-31
2008: Szeged-Veszprém 27-22
2009: Veszprém-Szeged 32-23

Az eddigi győztesek:
18-szoros: Veszprém
7-szeres: Bp. Honvéd
6-szoros: Szeged
4-szeres: Elektromos, Győr
3-szoros: Bp. Spartacus
2-szeres: Bp. Dózsa, Tatabánya
1.szeres: Vörös Meteor, FTC, Vasas, Debrecen, Dunaferr

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s