Tápai Szabina visszatér Magyarországra

Tápai Szabina két év külföldi légióskodás után úgy döntött, itthon folytatja pályafutását. A kézilabdázóhölgy arról tájékoztatta a handball.hu-t, hogy a dán Randers és a francia Arvor 29 után egy pesti, vagy Pest közeli klubban játszik a nyártól.

„Úgy érzem, elég volt ez a két év egyedüllét. Bár rengeteget tanultam a skandináv kézilabdáról, és a francia bajnokságban is teljesen más stílusban játszunk, eljutottam arra a pontra, hogy a család és a szerelmem nagyon hiányzik, és velük szeretnék lenni. Nagyban ezért döntöttem a hazaköltözés mellett. Jelenleg klubom, az Arvor 29 nagyon szerette volna, hogy itt maradjak, és minden feltételt meg is kaptam ebben az évben a fejlődéshez. A klub háttere anyagilag és emberileg is kiváló, úgyhogy fájó szívvel hagyom majd itt Franciaországot, de nagyon sok áldozattal jár, ha az ember külföldön játszik.

A pályán kívül is szeretnék boldog lenni, mert ez a két év a magánéletem teljes lemondásáról szólt, de most végre egy olyan embert tudhatok magam mellett, aki maximálisan támogat mindenben, épp úgy, ahogy a családom is. Nagyon sokan mondták, hogy a fejlődésem szempontjából rossz döntés volt, hogy eljöttem otthonról, de én egyáltalán nem értek egyet ezzel. Életem legjobb döntése volt, hogy Dániába igazoltam, és az is, hogy tavaly még nem mentem haza. Ezt így terveztem, és azt gondolom, mind az életben, mind a kézilabdában előre vitt az elmúlt két év. Hasznosnak tartom, ha több kultúrát és embereket is megismersz, új kapcsolatokat alakítasz ki, nyelveket tanulsz, fejlődik a személyiséged, és az intelligenciád.

A jövőmmel kapcsolatban annyit árulhatok el, hogy Budapesten fogok élni, és egyéves szerződést kötöttem jövőbeli klubommal, amelynek a neve a közös megegyezésünk szerint legkorábban a szezon végén, vagy még később lesz publikus” – tájékoztatta Tápai Szabina a handball.hu-t.

Tápai Szabina adatlapja:

Mezszám: 42
Klub: Brest Arvor 29 (francia)
Születési dátum: 1986. január 30.
Magasság/súly: 175 cm/66 kg
Posztja: irányító-átlövő
Születési helye: Kiskunhalas
Előző klubjai: Kiskunhalas (2001/2002), Fehérép (2002-2008), Randers (2008/2009)
Eredményei: EHF-kupa-győztes (2005), bajnoki 4. (2003, 2005, 2007), Magyar Kupa-döntős (2006).

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s