Szigetszentmiklós-Ferencváros: Együttműködés

Közleményt adott ki a Ferencváros – adta hírül az FTC Press.

A Szigetszentmiklósi TK és a Ferencváros 2010, április 8-án, csütörtökön közös sajtótájékoztatót tartott, amelyen az NB II Nyugati csoportjában szereplő együttes és a legnépszerűbb magyar csapat vezetői aláírták azt a megállapodást, amelynek értelmében mostantól az SZTK-Erima lesz a Ferencváros első számú szatelit klubja, vagyis a szigetszentmiklósi egyesület és a fővárosi klub közösen dolgozik majd az utánpótlás nevelésben.

Az eseményen részt vett Berki Krisztián, az FTC Zrt. vezérigazgatója, Becz Péter, az SZTK-Erima elnöke, Szabó József, Szigetszentmiklós polgármestere, Rakonczay András, utánpótlás szakágvezető, valamint Albert Flórián, Szűcs Lajos és Rákosi Gyula, a Ferencváros ikonjai, és Dr. Springer Miklós, a klub alapítójának unokája.

Szabó József polgármester az eseményen elmondta: „Öröm és büszkeség tölti el a szívemet, hogy egy ilyen együttműködés aláírására sor kerülhetett, hiszen, mégis csak az ország legpatinásabb és legnevesebb klubjáról van szó, akikkel az SZTK-Erima kötött ma egy megállapodást. Szigetszentmiklós egy 35 ezres kisváros, jelentős vonzáskörzettel. Mindíg is szerették itt a futballt, ezért kiemelt módon sokat áldozunk a futballra, megpróbáljuk folyamatosan javítani a körülményeket. Fontos, hogy a helyi fiataloknak lehetőséget adjunk a sportolásra. Két évvel ezelőtt egy műfüves pályát hoztunk létre, biztosítva a jó minőségű edzéslehetőséget. Úgy gondoljuk az egyik legjobb befektetés a fiatalok sportoltatása, mert így egy utánpótlásnevelő bázis jöhet létre. A Ferencváros adja a szakmai munkát és hátteret, példaként állva a fiatalok előtt. Mi lehet egy városvezetőnek nagyobb öröm, ha sokan sportolnak, szeretik a focit, és tudják is magas színvonalon űzni. Cél, hogy ez a sportág Magyarországon újra régi fényében tündököljön, ehhez pedig példaképek, háttér, éstehetséges utánpótlás szükséges.”

Berki Krisztián, az FTC vezérigazgatója felszólalásában kiemelte:
„Bizonyára sokan tudják, hogy a Ferencváros elkezdett az utánpótlás kapcsán egy sportszakmai stratégiát követni, amely munkának a lényege, hogy Magyarország területén minél több térséget lefedjünk hálózatunkkal, annak érdekében, hogy a kisebb városokban focizó fiatal tehetségek ne kallódjanak el. Fontos szempont, hogy a fiatalokat ne kelljen kiszakítani környezetükből, mégis magas színvonalú képzést kapjanak. Ez a közös együttműködés biztosíthatja, hogy a valódi tehetségek idővel nívos klubnál játszhassanak. Elkezdtünk Szigetszentmiklóssal egy közös munkát, először a felnőtt csapatok kapcsán, most azonban már az utánpótlás szatelit megállapodással bővült as lehetőségeink köre. Több mint 400 gyerek futballozik Szigetszenmiklóson, ami nagyon magas szám. Ezen fiatalok képzéséhez szeretnénk mi szakmai hátteret biztosítani, amelyet mi is megkapunk utánpótlás szinten az angol tulajdonostól. Ez a megállapodás a 14 év alatti korosztályokra vonatkozik, amely úgy hiszem az első lépcső egy kedvező folyamatban, és hiszem, egy szoros kapcsolat kialakulhat a két klub között. Öröm látni, hogy ez a város a sport és labdarúgás mellett van, ez előremutató, és úgy gondolom ezt sokaknak követni kell.”

Rakonczay András, utánpótlás szakágvezető hozzátette: „Nem titok, hogy hosszú alku eredménye volt ez az egyezség. Szeretnénk, hogy mindenki aki az utánpótlás nevelésben dolgozik egyszer büszke lenne azokra a játékosokra, akik most tehetséges fiatalként fociznak, és mindkét fél megelégedésére szolgálnának. Közös érdekünk, hogy céljainkat elérjük, és ehhez szélesítsük az utánpótlás bázis alapjait. A Ferencváros neve talán a környékbelieknek is egy vonzerőt jelent, amelynek hatására így még többen kezdenek el futballozni, sportolnak, kevesebbet ülnek a számítógép előtt, és hasznos és aktív tagjaivá válnak a közösségnek. Ha ez így megvalósul, már ekkor megérte ez az együttműködés.”

Becz Péter, az SZTK-Erima elnöke mondta: „Kicsit más irányból közelíteném meg a kérdést. 1922-ben alakultunk, egy beszorított területen, egy rossz minőségű füves pályán készültünk. Akkor történt fordulópont, amikor egy műfüves pálya megvalósításáért fordultunk az önkormányzathoz. Ehhez partnerek voltak, és ez a létesítmény felépült, amelyet iskolák és más egyesületek is örömmel használnak ma. Köszönöm a polgármester úrnak és a képviselőknek, hogy segítették ezt az előrelépést, amely mai napig vonzza a fiatalokat, hogy futballozni jöjjenek. Összesen 570 igazolt sportolója van az egyesületnek, amely örömteli szám. Fontos, hogy a sport és azon belül a labdarúgás továbbiakban is kiemelt szerepet kapjon a támogatások területén.”

A fotókért köszönjük az FTC Pressnek:

Vodpod videos no longer available.

more about “Szigetszentmiklós-Fradi“, posted with vodpod

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s