Talmácsi Gábor: “Az időmérő edzéstől jobb eredményt vártam”

A katari versenyhétvége második napján forróságra ébredt a MotoGP mezőnye.

A rekkentő hőséget magas páratartalom kísérte, így a versenyzők nagy része a hotelban pihente ki a pénteki, hajnalig tartó napot. Talmácsi Gábor hat órakor érkezett a Losail Circuitra, hogy megkezdje a szezon második napját, melyen két edzés is várt rá. A szombati szabadedzésen a magyar versenyző motorja nem fordult olyan könnyedén, mint tegnap, és Gábor a gép elejének kanyar közbeni erős pattogására is panaszkodott. A problémák miatt nem sikerült igazán gyors kört futnia, és elmaradva tegnapi idejétől. 2’04. 509-et teljesített, ami a huszonhetedik helyre volt elég. A mérnökök gyors tanácskozásba kezdtek, hogy az időmérőn versenyképes legyen a magyar motoros, és találtak is néhány lehetőséget a változtatásra.
Talmácsi a kvalifikációs tréning elején, rögtön a harmadik körében fél másodperccel gyorsabb volt, mint az eddigi legjobbja, majd a hatodik körben tovább javított. Tíz kör után másodszor is kiállt egy kisebb beállítás-változtatásra a Fimmco Speed Up csapat magyarja. Az utolsó percekben a negyvenfős mezőnyből mindenki a pályán volt, arra vártak a pilóták, hogy valaki gyors kört menjen és beálljanak mögé, de csak akadályozták egymást. Talmácsi is próbált ráakadni egy gyors körön lévő versenytársára, de olyan tömeg volt a pályán, hogy szinte lehetetlen volt tiszta kört teljesíteni. Elért ideje végül a tizennegyedik rajtkockát biztosítja számára az idei első nagydíjon. A csapat másik versenyzője Andrea Iannone a huszonegyedik helyen végzett.

14. TALMÁCSI GÁBOR 2’02.916
“A három edzés alapján az látszik, hogy teljesen egyben van a mezőny. Az időmérő edzéstől jobb eredményt vártam, de mivel az előttem lévők idője közel van hozzám, így küzdelmes versenyre számítok. Holnap még változtatunk a motor súly elosztásán, mert ez ügyben ma sikeresen előre léptünk, de még a kanyarokban mindig vibrál a motor eleje. “

2010. 04. 10, Katar, Losail Circuit, Katari Nagydíj, időmérő edzés
1. Toni ELIAS 2’01.904
2. Julian SIMON 2’02.032
3. Stefan Bradl 2’02.038
4. ALEX DE ANGELIS 2’02.101
5. Yuki TAKAHASHI 2’02.295
14. TALMÁCSI GÁBOR 2’02.916
21. Andrea IANNONE 2’03.258

Forrás: Faster Management

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s