Barrichello Sanghajban újra győzni akar

A Williams mindkét pilótája végzett már pontszerző helyen az idény során, ám az igazán jó teljesítménnyel Sanghajban szeretne előrukkolni a brit csapat. Sam Michael technikai igazgató és a két pilóta, a pályafutása első győzelmét Kínában arató Rubens Barrichello, valamint Nico Hülkenberg szól várakozásairól.

Sam Michael technikai igazgató

– A malajziai problémák után Kínában kimondottan azzal a céllal megyünk, hogy javítsunk a teljesítményünkön. Akad néhány kiemelt terület, amelyre konentrálnunk kell. Először is biztosítanunk kell, hogy mindkét pilótánk az első tíz hely valamelyikére kvalifikálja magát, hogy reális esélye legyen a futam során a pontszerzésre. Szintúgy dolgoznunk kell a startunkon, ezért pénteken kifejezetten a rajtolási gyakorlatok lesznek programon. Az autó fejlesztése kapcsán elmondható: az első és hátsó szárnyakon újítunk a sanghaji futamra.

Rubens Barrichello

– Igazán érdekes pálya a sanghaji. Jók a kanyarkombinációk és az a hosszú egyenes a a kör végén, amely tökéletes az előzéshez. Hogy megfelelően gyors kört fussunk, az autónak aerodinamikailag erősnek kell lennie, sokkal inkább, mint mechanikailag, de ezen két terület pontos elegyét nehéz elérni. Annak ismeretében, hogy hosszú és változatos versenypályáról van szó, kemény munka az autó tökéletes előkészítése. Az első futamgyőzelmemet Sanghajban arattam, és rendre azt gondolom, miért ne sikerülhetne nekem mindez újra.

Nico Hülkenberg

– Malajziához hasonlóan Kínában is versenyeztem már, két szezonnal ezelőtt az A1GP sorozattal. Mindig előny olyan pályán versenyezni, ahol már tapasztalatot szerzett az ember. Bármennyit szimulátorozhatsz, az sosem fogja pótolni a pályán szerzett gyakorlatot. A kínai pálya egyébként nem tartozik a kedvenceim közé, mert kicsit személytelen, de van egy hosszú hátsó egyenese, amely kitűnő alkalmat ad az előzésekre. A verseny során érdemes lesz azt a helyet fél szemmel mindig figyelni, mert izgalmas jelenetek alakulhatnak ki. Hétfőn repülök a helyszínre. Bár nem kell sok idő az akklimatizálódáshoz, de a verseny előtt szeretnék még néhány helyet megnézni ebben az izgalmas városban. A Bundot és az Oriental Pearl TV-tornyot a Pudong Parkban biztosan megnézem.

Forrás: Vellum-Sport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s