Kovacsicz Mónika újra a Fradiban

A handball.hu értesülése szerint Tomori Zsuzsanna után újabb válogatott kiválóságot igazolt a Ferencváros csapata. Két év légiósélet után visszatér a klubhoz a dán Viborg jobbszélsője, a BL-győztes Kovacsicz Mónika.

„Bár a Ferencváros két éves kontraktust szeretett volna velem kötni, végül egy évre ígérkeztem el, ám ha minden jól működik majd, akár már az idény folyamán meghosszabbíthatjuk a szerződésemet” – tájékoztatta Kovacsicz Mónika a handball.hu -t.

„A hazatérésemnek több oka is van: szeretnék több játéklehetőséghez jutni, és jobban a szövetségi kapitány szeme előtt lenni, valamint közelebb lenni az otthon egyedül élő édesanyámhoz.

Egyáltalán nem bántam meg a két évvel ezelőtti döntésemet, hogy a Viborghoz igazoltam, ha visszaforgathatnám az idő kerekét, ma is így tennék. Nagyon jól éreztem magam a dánoknál, örülök, hogy komoly sikerek részese lehettem. Számos új kapcsolatot szereztem, és csapattársaimmal jó barátságba kerültem. Az egyik ilyen például Katrine Lunde Haraldsenhez köthető, akivel – miután kiderült, hogy a jövő szezonban Győrben folytatja a pályafutását – még szorosabb lett a viszonyom, hiszen folyamatosan tanítgatom a magyar nyelv elsajátítására.

Több ajánlatom is volt külföldről, valamint négy hazai csapat is keresett, ebből kettővel ültem le tárgyalni. Végül azért döntöttem a Ferencváros mellett, mert a klub új ügyvezetői, Kökény Bea és Hemela Zsolt igen meggyőzően érveltek a beszélgetésen. Sokat nyomott az is a latba, hogy a klubnak új vezetősége van. A korábban a Fradiban töltött szezonom egyébként igen jól sikerült, én lettem a csapat házi gólkirálya, és jól is éreztem magam a klubnál. Jólesett, hogy akkori csapattársaim, Pastrovics Melinda és Szucsánszki Zita is elmondta, szeretettel várnak vissza. Örültem Tomori Zsuzsa leigazolásának is, hiszen vele sokat erősödik a keret” – zárta szavait Kovacsicz.

„A jobbszélső kérdése elég nehéz a csapatunknál” – kezdte Kökény Bea . „A meglehetősen szűk mezőny ellenére próbálunk hazai játékosokat keresni minden posztra. Mivel Móni már szerepelt a Fradiban, ismeri és szereti a közeget, a közönséget, akik szintén kedvelik őt. Nyílt titok, hogy Szamoránsky Piroskával is felvettük a kapcsolatot, hiszen szeretnénk minél több Fradi-érzelmű játékost visszahozni a csapathoz. Rajta kívül még két kézilabdázóval folynak az egyeztetések.

A tárgyalások nem voltak egyszerűek, hiszen a múlt emlékei miatt mindenkit meg kellett győznünk afelől, hogy minden rendben lesz a klubnál. Ez is lehet az egyéves szerződések oka, bár Tomori Zsuzsa esetében inkább az, hogy lelkileg van összetörve. Bízom benne, hogy az önkormányzatok és a nagyobb cégek támogatásával stabilakká válunk, és a játékosok béreinek kifizetése mellett már az év végéig rendezni tudjuk az évek alatt felhalmozódott tartozásainkat is” – árulta el érdeklődésünkre az FTC ügyvezetője.

Kovacsicz Mónika adatlapja:

Mezszám: 83 (válogatott), 19 (Viborg)
Klub: Viborg HK (dán)
Születési dátum: 1983. november 20.
Születési hely: Komárom, Szlovákia
Magasság/súly: 170 cm/64 kg
Poszt: jobbszélső
Válogatottság/gól: 78/190
Előző klubok: SSK Nesvady (szlovák), Békéscsabai ENK, Győri Audi ETO KC , FTC
Eredmények: világbajnoki bronzérmes (2005), Bajnokok Ligája-győztes (2009), kétszeres magyar bajnok (2005, 2006), kétszeres magyar bajnoki ezüstérmes (2004, 2007), magyar bajnoki bronzérmes (2008), dán bajnok (2009), háromszoros Magyar Kupa-győztes (2005, 2006, 2007), Dán Kupa-győztes (2008)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s