Maratoni futás a drogok ellen

A budapesti Erzsébet térről rajtol szombaton a kilencedik Drogmentes Magyarországért Maraton rendezvénysorozat.

A kezdeményezéshez csatlakozók a Deák tér-Andrássy út-Oktogon-Blaha Lujza tér-Erzsébet híd-Clark Ádám tér-Fő út-Bem rakpart-Árpád Fejedelem útja-Szentendrei út-Budapest városhatár útvonalon haladhatnak. A szervezők azt szeretnék, ha minél nagyobb tömegben, lassú futó tempóban, remek zene kíséretében színes kavalkádként futna végig a résztvevők serege a városon – közölte a szervező Együtt egy drogmentes Magyarországért.

Tájékoztatásuk szerint a közös futáson részt vesz mások mellett Török Ottó korábbi szakállamtitkár, Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke, Mága Zoltán, Molnár Tamás “Papesz”, Sipos Peti az Irigy Mirigyből, Erdei “Madár” Zsolt, Kovács “Atom” Anti, Janics Natasa, Katus Attila, Növényi Norbert és Martinek János.

Pénteken, a második budapesti drogmentes napon a Budapesti Olimpiai Központ népligeti sporttelepén egyebek mellett sportbemutatókkal és versenyekkel várják az érdeklődőket.

Magyarországon a fiatalok mintegy 30 százaléka kipróbált már valamilyen illegális szert. Az állami feladatot ellátó intézmények mellett szükség van olyan civil kezdeményezésekre, amelyek lazábban, személyre szabottan szólítják meg megelőzési szándékkal az iskoláskorú gyermekeket. Ezért vállalkozik ismét a Drogmentes Magyarországért Maraton csapata a 2100 kilométeres ország körüli futásra. A 19 fős csapat mellé tavaly 42 nap alatt mintegy 19 ezer fiatal csatlakozott a futóprogramban, és 35 ezer ember vett részt a kapcsolódó rendezvényeken.

Forrás: telesport.hu/mti

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s