Birkózó Eb: Két magyar versenyző lép szőnyegre pénteken

Az Eb harmadik napján két magyar lesz érdekelt a 10 órakor kezdődő programban: az 55 kilós Barka Emese és a 63 kg-os Szerencse Mónika lép szőnyegre. A 48 és 72 kilósok küzdelmeire magyar induló nélkül kerül sor.

A birkózó szövetség helyszíni beszámolója szerint a délutáni mérlegelésen született meg a végleges adat: 98 szereplője van a nők Európa-bajnokságának. A 48 kg-ban 17, az 55 kg-ban 14, a 72 kg-ban 12 versenyző indul. A legnépesebb mezőny (18) a 63 kg-ban gyűlt össze, ahol Szerencs Mónika lép szőnyegre.

Jó hír, hogy Mónika nem került abba a négyesbe, amely selejtezőt vív, így két győzelemmel az elődöntőbe juthat. Csak hát tömör a mezőny, nincs könnyű ellenfél. Elsőként a svéd Hanna Johanssonnal, az elmúlt év junior-világbajnokával és felnőtt Eb-bronzérmesével birkózik. Ha sikerrel veszi az akadályt, valószínűleg egy másik Hanna, a fehérorosz Beljajeva következik, aki várhatóan megveri az olasz Simona Corbanit. Beljajeva tavaly bronzot nyert az Eb-n, de még a 67 kg-ban, majd a vébén már a mostani súlyában lett ötödik. Az elődöntőbe a francia Prieto-Bokhashvili vagy a bolgár Vaszeva érkezhet, egyik sem könnyű ellenfél, de még mindig kedvezőbb, mint a másik ágon az orosz vagy az azeri vetélytárssal találkozni.

Barka Emese az 55 kg-ban verhető ellenféllel, a cseh Lenka Martinkovával kezd, akinek eddig egy Eb-9. helyet sikerült összehoznia. A következő találkozót a Natalja Szinisin (ukrán) – Ana Maria Paval (román) mérkőzés győztesével vívhatja; az ukrán a címvédő a súlycsoportban, és van két világbajnoki bronza is, míg a román hölgy tavaly lett harmadik az Eb-n. Még ezen a fordulón is túl kell jutni az érem reményéért, mert az elődöntőbe ellenfélként alighanem a Dinamo Moszkva 25 éves, ötszörös Európa-bajnoka, Natalja Golc érkezik.

Szurkoljunk közösen a lányoknak a szép sikerért! Hajrá, Magyarok!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s