Birkózó Eb: Santin Marianna bronzérmes lett!

Megvan az első magyar érem az Eb-n!

A birkózó szövetség helyszíni beszámolója szerint a nap egyetlen magyar versenyzője Sastin Marianna az 59 kg-ban győzelemmel kezdett. A tőle megszokott türelmes és taktikus birkózással mindkét menetben megszerezte a szükséges egy pontot. Az ellenfél, Nilsson nem rendelkezik ugyan fényes eredményekkel, de a svéd női birkózás kiemelkedő színvonalát ismerve nem volt véletlen, hogy ő viselhette a címeres mezt.

Sastin következő ellenfele a német Yvonne Englich-Hees volt, aki kilenc év után tért vissza a világversenyek szőnyegére. A magyar versenyző három menetbe legyőzte a német ellenfelét és bejutott az elődöntőbe.

A döntőért a bolgár Tajbe Juszein-el csatázott. Sajnos 1-0-ra, és 7-0-ra kikapott Satin, így a bronzéremért az Natalja Szmirnova küzdhetett meg. A 26 éves csepeli versenyző a helyszíni beszámoló szerint az első menet taktikai csatájából egyetlen akcióval ugyan az ellenfél jött ki győztesen, de a folytatásban Marianna ritmust váltott, és ellenállhatatlannak bizonyult: egy 4:0-s és egy 3:0-s két perccel megszerezte az Európa-bajnokság első magyar érmét.

Sastin Marianna ezennel begyűjtötte a hatodik érmét a felnőtt-világversenyekről. A mostani már a harmadik Eb-bronza, 2006 és 2008 után, míg 2007-ben ezüstérmes volt. A világbajnokságokról eddig egy ezüstöt (2005) és egy bronzot (2009) hozott.

59 kg:
a döntőben:
Ahmadli-Juszein 2-0 (3-0, 4-0)

a bronzmérkőzésen:
SASTIN-Szmirnova 2-1 (0-1, 4-0, 3-0)

Elődöntő:
Tajbe Juszein (bolgár) – Sastin Marianna 1:0, 7:0

Negyeddöntő: Sastin Marianna – Yvonne Englich-Hees (német) 0:2, 3:0, 3+:3

Selejtező
59 kg: Sastin Marianna – Sandra Nilsson (svéd) 1:0, 1:0

A végeredmény:

1. Sona Ahmadli (azeri)
2. Tajbe Juszein (bolgár)
3. SASTIN MARIANNA és Meryem Selloum Fatah (francia)

Pénteken két magyar lesz érdekelt a 10 órakor kezdődő programban: az 55 kilós Barka Emese és a 63 kg-os Szerencse Mónika lép szőnyegre. A 48 és 72 kilósok küzdelmeire magyar induló nélkül kerül sor.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s