Női kosárlabda: Szeged vezet a bronzcsatában

A Szeviép-Szeged kosárlabda csapata nyerte a bajnoki bronzért folytatott küzdelem első meccsét. Szeged- Győr 75-65

A Szeviép-Szeged hivatalos honlapja szerint (szeviepkosar.szeged.hu) egymásnak feszülős, dacos, haragos meccset játszott egymással a két csapat.
A hazai kezdőcsapat kiemelkedően, a cseresor viszont mélyen tudása alatt játszott: ebből merített erőt a Győr. Küzdésből mindkét csapat jelesre teljesített, a szegediek azonban a lélektanilag fontos pillanatokban bedobott kosaraikkal a győzelmet is megszerezték.
Az első negyedben Németh, Vaida és Emő szinte futószalagon tálalták a kosarakat, míg a győriek alig veszélyeztettek. A második negyedben már akadt némi gondja a szegedieknek, a harmadikban pedig a kosárlabda helyett, mellett a durvaság és erőszakos játék vette át a helyet. Már-már a vezetés is veszélybe került a hazaiaknak, volt, hogy mindössze négypontnyira fogyott a különbség, de hiába küzdött, nem tudott fordítani a Győr.Még egy utolsó hajrára futott a narancsmezesek erejéből a negyed végén, de Fürészék meg tudták akadályozni a Győr feltámadását. Végül tízpontos előnnyel húzta be a bronzcsata első meccsét a Szeviép-Szeged.

SZEVIÉP-SZEGED–SEAT-LAMI-VÉD GYŐR 75–65 (28–12, 17–21, 16–20, 14–12)
Szeged, 150 néző. V: Valovics, Vorka
SZEGED: Ciglar 8/6, NÉMETH B. 14/12, FŰRÉSZ E. 19/6, ZSERZSERUNOVA 13/6, SIPAVICIUTE 16. Cs: Laczi 2, Horváth Zsu. 1, Kajdacsi 2. Edző: Bencze Tamás
GYŐR: Englert 14/6, DJELMIS 12/6, Vida 8/6, Imbergerová 3, RADUNOVICS 14. Cs: Borovicková 2, Kovács K. 2, Keller, Fűrész D. 4, Horváth Zsó. 6. Edző: Tapodi Péter
Kipontozódott: Imbergerová (36. p.)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1:0 a Szeged javára

Tapodi Péter: A felejthető első negyed után fantasztikusan küzdött és jól is játszott csapatunk. Fordítani ezúttal nem sikerült, ám remélem, a párharc során ezt a bravúrt is végrehajtjuk.
Bencze Tamás: Jó kezdés után a cserékkel elvesztettük a ritmusunkat. Küzdeni tudásból jelesre vizsgáztunk, és ez győzelmet eredményezett.

(forrás: szeviepkosar.szeged.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s