Benedek Dalma jól érzi magát Szolnokon

Fábiánné Rozsnyói Katalin csoportja már évek óta Szolnokon készül illetve edz több hetet. Benedek Dalma szereti a Tisza-parti várost és már otthonosan berendezkedett edzőtábori szobájába. – írja a kajakkenusport.hu, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség hivatalos honlapja.

Dalma fél 8-kor ébred, majd barátjával Dusan Ruzicic-cal, aki szitén Kati néni csoportjával készül, megreggeliznek. 9-kor kezdődik a kemény edzés.
– Mostanában főként időre menések és résztávos edzések vannak. Kedden, csütörtökön és szombat délelőttönként két vagy három és fél kilométert lapátolunk. Mindezt kétszer vagy háromszor – mikor milyen hangulatban van Kati néni. Pályát még nem eveztünk, inkább közép és hosszú távok szerepelnek a programban. – számol be Dalma a kajakkenusport.hu-nak.

Dalmáék délben ebédelnek, mindenki nagyon elégedett az ottani menüvel, hiszen nagyon finom magyaros ételeket főznek. Ebédután következik a jól megérdemelt pihenés, amit Dalma általában alvással, vagy filmezéssel tölt. Kell is a pihenő, hiszen fél 4-kor kezdődik az újabb hajtás.
– Főként résztávozás, de előfordult már, hogy Kati néni elküldött minket egy 28 kilométeres evezésre is. Aztán egy kis kondival zárunk. Ezen felül én minden második nap elmegyek húsz-harminc percet futni is. Jól esik így zárni a napot, és így odafigyelek a súlyomra is.

Este szabadprogram van, amit Dalma ki is használ arra, hogy barátjával Dusánnal és kutyájával töltse el az időt.
-Vacsora, majd jöhet a kikapcsolódás. Dusánnal olykor benézünk a városba, elmegyünk cukrászdába vagy sétálni a kutyámmal. Moriszra most jobban oda kell figyelnem, mert egy kissé elhízott, szüksége van a nagyobb sétákra.

21 óra 30 körül elcsendesedik a tábor, mindenki elfáradt Kati néni kemény edzésprogramjától. Dalma elégedett az itteni körülményekkel.
– Bár még csak a második hetünket töltöttük el Szolnokon, hosszú időszak vár ránk. Ha nem lesznek különböző központi táborok más helyszíneken, még pontosan 16 hetet töltünk el itt. Nem véletlen, hogy Szolnok a második otthonunk, így igyekszünk minél élhetőbbé tenni a környezetünket. Ez a negyedik évem itt Szolnokon, és igazából már megszoktam ezt az életet. Sőt, szerencsés is vagyok, hiszen kedvesem, Dusan is itt készülhet velünk. Vagyis a családomat és a barátaimat leszámítva, minden itt van, ami és aki fontos nekem.

(forrás: http://www.kajakkenusport.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s