Hetényi Zoltán: “Nagyszerű élmény ennyi magyar szurkoló előtt játszani”

Reakciók a Nagy-Britannia – Magyarország mérkőzés után a férfi jégkorong Divíziós VB I-es osztályában.

Ted Sator magyar szövetségi kapitány: “Először is gratulálok a brit csapatnak, a 2007-es VB óta ők fejlődtek a legtöbbet. Szerencsére láttuk a szlovének elleni meccsüket tegnap este, sokat tanultunk belőle. El kell mondanom, hogy ma este talán nem is nyertünk volna, ha Hetényi Zoltán nem véd olyan nagyszerűen.”

Hetényi Zoltán, a mérkőzés legjobbja: “Először is köszönöm az edzőknek a bizalmat, hogy én lehetek az első számú kapus. A célom mindig az, hogy kapott gól nélkül zárjak egy mérkőzést, ezzel adhatom a legnagyobb támogatást a csapatnak a győzelemhez. Nagyszerű élmény ennyi magyar szurkoló előtt játszani, szinte hazai pályán küzdünk, ez nagy előnyt ad nekünk a többiek ellen.”

Paul Thompson brit szövetségi kapitány: “Nagyszerű meccs volt. Az ellenfelünknél volt egy kiemelkedő kapusteljesítmény. Megérdemeltünk volna egy gólt, a helyzeteink meg is voltak ehhez, de Hetényi Zoltán mindent védett. Nem jól kezdtünk, de aztán összeszedtük magunkat, kemény ellenféllel szemben nagyszerűen helytálltunk. Soha nem adjuk fel, ma is az utolsó pillanatig küzdöttünk. A brit hoki fejlődik, rengeteg tehetséges fiatal játékosunk van, szeretnénk rövid időn belül megnyerni az ilyen mérkőzéseket.”

Jonathan Weawer, a mérkőzés legjobb brit játékosa: “Kedd este nagyszerű meccset játszottunk a szlovénokkal, és ma mi voltunk a fáradtabbak. Ennek ellenére voltak nagy lehetőségeink, a magyar kapus kiválóan védett. Mindent megpróbáltunk, a jobb csapat nyert ma. A különbség a szlovénok, a magyarok és miközöttünk a válogatottban szóba jöhető játékosok számában van, nekik minden posztra több használható emberük is van.”

Danny Meyers hátvéd: “Nagyon kemény mérkőzés volt, a magyaroknak legalább olyan jó csapatuk van, mint a szlovénoknak. Számítottunk is erre, mégis sajnáljuk, hogy ez lett az eredmény. 1-0 után rengeteg helyzetünk volt, az egyiknél át is csorgott a korong Hetényin, mégsem született gól. Sajnos utána fél percen belül kaptuk a másodikat, így 1-1 helyett 2-0 lett. Mindent megpróbáltunk, mindent kiadtunk magunkból. Megérdemeltünk volna egy gólt, de a magyar kapus egészen kimagaslóan védett.”

A reakciókat a jegkorong.blog.hu-ról idéztük.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s