Utánpótlás szülői értekezlet volt a Ferencvárosnál

Ron Reid vázolja a jövőt a Fradinál

Április 22-én a Ferencváros utánpótlás szakosztálya megtartotta szülôi értekezletét a kisebb korosztályok számára – tájékoztatta a honlapunkat az FTC Press.

Rakonczay András utánpótlás szakágezető elmondta, nagy öröm, hogy a pár éves nélkülözés és játékosveszteségek után újra a fellendülés érezhető az utánpótlás házatáján. Az angol vezetés belépésével mind anyagilag, mind pedig szakmailag stabilizálódott az akadémia.

Ron Reid sportigazgató szakmai felügyeletével olyan utánpótlás program valósul meg a Ferencvárosnál, amely ugyan a Sheffield Akadémia mintájára épül, de az maximálisan ötvözi a magyar sajátosságokat a nemzetközi elvárásokkal, figyelembe véve a tehetségeket, lehetőségeket. Rakonczay kiemelte, technikás nemzetközi futballt oktatnak.

Szó esett a nem régen alakult a Ferencváros Labdarúgó Utánpótlásért Alapítvány tevékenységéről is. „Az Alapítvány feladata a Ferencváros Labdarúgó Akadémia megszervezése, illetve működtetése. Az Akadémia keretein belül legfőbb feladatként segítjük sportolóinkat középfokú tanulmányaik folytatásában, támogatjuk sportszakmai rendezvényeken, labdarúgó tornákon, külföldi túrákon való részvételüket, összehangoljuk tanulmányi és sportolói kötelezettségeiket. A legtehetségesebb és legelkötelezettebb játékosainkat tanulmányi szerződéssel támogatjuk.” – mondta a szakágvezető.
A Ferencváros utánpótlása jelenleg olyan satellit klubokkal állapodik meg, amelyek a fiatal tehetségeket hivatottak felkarolni, biztosítva a lakóhelyükhöz közeli edzéslehetőséget az FTC szakmai támogatása mellett, utat biztosítva későbbiek folyamán a Ferencváros csapataihoz.
Az oktatási területen is olyan iskolákkal állapodott meg az akadémia, akik a gyerekek saját, valós tudásához alkalmazkodó, fejlődésüket elősegítő hátteret biztosítsanak, így támogatva a fiatal focisták sportbéli elfoglaltsága mellett a személyre szabott tanulás lehetőségét.

Ron Reid sportigazgató ezt követően prezentációjában ismertette a jelen lévőkkel saját gondolatait arról, hogy a futball hogyan alakul majd az elkövetkező tíz évben. A Sheffield United akadémiai rendszerét is felügyelő szakember kiemelte, hogy a hatalmas a verseny végett a mai fiataloknak már rengeteget kell figyelni a fizikális fejlesztésre, a helyes táplálkozásra vagy a futballtechnika folyamatos gyakorlására. Maga a futball jellemzői is átalakulnak, egyre nagyobb hangsúlyt kap a gyorsaság, az állóképesség, a fizikális atletikus és genetikai adottság, valamint a taktikai érzék és játékintelligencia. Reid felhívta a szülôk figyelmét, hogy a gyakorlás és tudatos készülés elengedhetelen, ha azt szeretnék, fiúkból első osztályú játékos válljon. Vázolta az utánpótlás akadémia szakmai jövöképét, hogy mely eszmék, gondolatok mentén folyt és folyik majd a jövőben is a szakmai munka.”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s