Ifi ökölvívó vb: már öten bejutottak a legjobb 16 közé

A bakui ifjúsági ökölvívó világbajnokságon tegnap ketten, ma hárman jutottak a legjobb tizenhat öklöző közé. Még további három versenyzőnk lép ringbe. A boxing.hu beszámolja következik.

Az első ringbe lépő magyar versenyző Varga Viktor tanítványa, a gyöngyösi Habash Antoine (57KG) volt, aki az első fordulóban erőnyerő volt, míg a legjobb tizenhat közé jutásért a türkmén Aziz Bebitov ellen lépett ringbe. Ellenfele csupán ezüstérmes volt hazája idei ifjúsági bajnokságán, és miután az aranyérmes ökölvívó megsérült, így Bebitov kapott lehetőséget Bakuban.Az első pontot a türkmén ökölvívó szerezte meg a mérkőzésen, de ezt Habash gyorsan egalizálta, és a menetet végül 4:4-es döntetlennel zárták a felek. Ettől kezdve az történt a ringben, amint Habash akart, szépen gyűjtögette a pontokat, elhúzott 12:5-re, majd elfáradó ellenfelét végül 16:5-tel búcsúztatta. Következő ellenfele a kubai felnőtt bajnokság bronzérmese, Norlan Yera lesz a legjobb nyolc közé jutásért.

A délutáni programban Balogh András tanítványa, a tavalyi ifjúsági Eb-n negyeddöntős szolnoki Bene Gergő (64KG) lépett a kötelek közé a fiatalabb francia Abdel Malik Ladjali ellen, akit szintén jól megismerhetett a tatai edzőtáborban. Bene Gergő jól kezdte a találkozót, és az első felvonás végére 2:1-es vezetésre tett szert, amelyet tovább növelt a másodikban 4:1-re. A záró felvonásra a képzett magyar versenyző okosan bokszolva 6:1-re győzte le francia ellenfelét. A legjobb tizenhat közé jutásért ő is egy nagyágyú ellen kell, hogy bizonyítson az Ázsia bajnok kazah Meirim Nurszultanov senkinek sem könnyű rivális.

Egyik legnagyobb reménységünk, Szántó Imre tanítványa, a Kispest ifjúsági Eb-ezüstérmes ökölvívója, Harcsa Zoltán (75KG) is ringbe lépett a mai napon a fehérorosz korosztályos bajnok Andrej Lavruszik ellen. Már az első három percben is az történt, amit Harcsa Zoltán akart, és ennek 3:1-es magyar vezetés lett a jutalma. A második menetben számoltatott is fehérorosz ellenfelére, és ellépett riválisától 7:2-re, végül pedig 10:3-as Harcsa diadallal zárult a küzdelem. A legjobb nyolc közé jutásért az erős, de nem legyőzhetetlen francia Farrhad Saad lesz az ellenfele, így ő lesz immáron a harmadik gall, akivel honfitársaink szembe kerülnek Bakuban.

Deél István tanítványa, az egyetlen állva maradt debreceni ökölvívó, Szabó Szilárd (69KG) sajnos búcsúzott a küzdelmektől, miután kikapott (kiütötte) a thaiföldi Pitiphong Samphaolontól.

Napi eredmények:

57KG, 16 közé jutásért: Habash Antoine – Aziz Bebitov (türkmén) 16:5

64KG, 32 közé jutásért: Bene Gergő – Abdel Malik Ladjali (francia) 6:1

69KG, 16 közé jutásért: Pitiphong Samphaolon (thaiföldi) – Szabó Szilárd kiütés a harmadik menetben 5:5-nél

75KG, 16 közé jutásért: Harcsa Zoltán – Andrej Lavruszik (fehérorosz) 10:3

Forrás: www.boxing.hu
A beszámolót írta: Kincses Tibor szakíró

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s