Erwin Koeman: “én adok neki még egy esélyt, ha ő megteszi az első lépést”

Interjút készített a stop.hu Erwin Koemannal, a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitányával.

Ebből az interjúból egy rövidet közlünk belőle:

“- Elmegy Hamburgba május 15-én? Megnézi a Gerával felálló Fulhamet?

– Először várjuk meg az elődöntőt! Nem zárom ki a lehetőségét, hogy akár élőben, a helyszínen lássam a mérkőzést. De ne szaladjunk előre az időben! Nézzük először az elődöntő visszavágóját! Egyébként sok Fulham-meccset látok a televízióban, így képben vagyok Gerával kapcsolatban. Tudom, hogyan és mennyit játszik Angliában. Mióta elköszönt a válogatottól, “lekerült a válláról a teher”, talán pont emiatt megy neki mostanság ilyen jól a klubcsapatában.

– Miután otthagyta a csapatot, Gera megbántotta valamivel?

– Nem, a személyemben sosem támadott, a csapatot sértette meg. Az edzőnek tizennyolc játékos érdekét kell szem előtt tartania, nem kivételezhet egy-két játékossal.

– Nem gondolja, hogy a válogatott játékosoknak hiányzik Gera Zoltán?

– Én beszélek a játékosokkal!

– A kulcsemberek, mint például Juhász Roland vagy Dzsudzsák Balázs a Nemzeti Sportban nyilatkozták, hogy szeretnék, ha Gera visszatérne a csapatba.

– Ami az újságokban vagy akár az interneten megjelent ebben a témában, arról nem mondanék semmit.”

“- A leendő – mellesleg Gera-rajongó – miniszterelnök említette, hogy önnek kötelessége látogatni a magyar bajnoki mérkőzéseket. Kicsit bizarr a helyzet, mivel Orbán Viktor maga is a magyar futball szereplője.

– Nekem a saját munkámmal kell törődnöm. Mindenesetre annyit elmondhatok, hogy külföldön járva azt hallom, hogy elismerik a magyar válogatott fejlődését. Ez a legfőbb értékmérője a munkámnak. A magyar csapatot tisztelik a fejlődése miatt. Ha az MLSZ úgy érzi, jobb edzővel akar dolgozni, akkor megteheti. Szerintem ők is meglepődnek majd, ha ugyanezeket az eredményeket várják el a csapattól. Remélem, hogy be tudom fejezni a munkámat a magyar válogatott mellett. Jelenleg a legfontosabb feladatom, hogy felkészítsem a csapatot az Eb-selejtezőkre. Azt gondolom, hogy a szurkolók megszerették a válogatottat. Rengeteg biztatást kaptam a szurkolóktól, hogy gyerünk, menjünk végig a megkezdett úton. A többi ember véleménye számomra negatív energia, amivel nem akarok foglalkozni. Én végzem tovább a munkámat! Ha az új MLSZ-vezérkar más edzőt akar, akkor kezet rázunk és másnap távozom. De hangsúlyozom, az a legfontosabb, hogy folytassam a megkezdett munkát. A nyugat-európai gondolkodásban ez a nevetséges kategóriába tartozik, hogy az utóbbi huszonöt év legjobb eredménye után felmerül az edzőváltás. Nézzék csak meg, hány ember ment ki a válogatott mérkőzéseire! Tényleg nevetséges, hogy emberek új edzőt emlegetnek. Az igazán fontos és komoly véleményeket a futball szakemberektől hallok, akiknek megvan a kellő szaktudása, felkészültsége. Ugyan nincsenek sokan, de amikor külföldön járok, mindenki dicséri a magyar válogatott fejlődését. Ők tudják, hogy jó munkát végzek a csapattal. Természetesen még többet kell fejlődnünk ahhoz, hogy kijussunk a 2012-es Európa-bajnokságra. Még több olyan játékosra van szükségünk, akik magas szinten teljesítenek hétről hétre. ”

A teljes interjút itt elolvashatod.

Erwin Koeman: “én adok neki még egy esélyt, ha ő megteszi az első lépést”” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s