Ökölvívás: Újabb győzelmek az ifi vb-n

A szerdai versenynapon szintén négy magyar lépett ringbe az Azerbajdzsánban zajló ifjúsági világbajnokságon, akárcsak kedden, és ezúttal is három magyar győzelem született, de ezúttal versenyzőink magasabban jegyzett ellenfelekkel szemben is diadalmaskodtak. -írja a boxing.hu

Az első érdekelt a kevés nemzetközi tapasztalattal rendelkező kiskunhalasi Babos László (51KG) volt, ellenfele a szintén 17éves izraeli Viktor Barak volt, aki nemcsak a tavalyi junior világbajnokságon, de számos egyén nemzetközi versenyen aratott győzelmeket a juniorok, és az ifjúságiak között is. Az első menetben Babos tisztességesen helytállt, és Barak csak 5:2-re vezetett a nemzetközi szinten kevéssé rutinos magyar versenyző ellen. Sajnos a második, és a harmadik menet is az izraeli ökölvívó szája íze szerint alakult, és végül az utolsó 7:0-ás menetet követően 17:3-ra diadalmaskodott, így Babos lett a negyedik kiesőnk Bakuban.

A folytatás viszont sokkal szebbnek bizonyult!

A második szerdai napon érdekelt magyar versenyző, Konkoly István tanítványa, a tavalyi felnőtt magyar bajnok kecskeméti Lakatos Róbert (54KG) volt, akinek ellenfele az ifjúsági Eb-bronzérmes azeri Elnur Zejnalov volt, aki tavaly Szczecinben az éremért egy súllyal lejjebb Dobrádi Zsoltot győzte le. Nagyon tarthattunk a mérkőzéstől, mert eddig a hazai ringben versenyző azeri bokszolók közül csak egy szenvedett vereséget. Lakatos Robi szerezte meg az első pontot a mérkőzésen, végig nála volt az előny, de a menet végére hirtelen Zejnalov két ponttal gazdagodott, így 3:2-es azeri előnnyel zárult az első három perc. A második menetben Zejnalov tovább növelte az előnyét, és elhúzott 6.3-ra, de ami ezután következett, arra az azeri közönség nemigen számíthatott. A kecskeméti ökölvívó nemcsak kiegyenlített, hanem átvette a vezetést, és 10:7-re győzött a hazai ring előnyét élvező vetélytársával szemben, és bejutott a legjobb tizenhat közé, ahol következő riválisa a román Alexandru Marin lesz.

Balogh András tanítványa, a szolnoki Bene Gergő (64KG) kedden szép győzelmet aratott francia ellenfele felett, ezúttal viszont a sokkal jobb képességű ifjúsági Ázsia bajnok kazah Meirim Nurszultanov ellen húzott kesztyűt, aki már tavaly a junior világbajnokságon is bizonyított.Bene Gergő ellenfele egy ponttal vezetett az első menetet követően, de a rendkívül tehetséges szolnoki ökölvívó betartva Dr. Kovács László szövetségi kapitány utasításait, kiegyenlített a második menetben, majd a rendkívül nehéz párharcból jobban jött ki, és végül 3:2 arányban legyőzte nagynevű ellenfelét. Következő ellenfele a tavalyi junior világbajnokságon ezüstérmes 17 éves litván Ricardas Kuncaitis lesz.

Napi eredmények:

51KG, 16 közé jutásért: Viktor Barak (izraeli) – Babos László 17:3

54KG, 16 közé jutásért: Lakatos Róbert – Elnur Zejnalov (azeri) 10:7

64KG, 16 közé jutásért: Bene Gergő – Meirim Nurszultanov (kazah) 3:2

81KG, 8 közé jutásért: Hacioglu Serdar – Ives McArthur Daniel (Holland Antillák-beli) győzelem mérkőzés nélkül

Írta: Kincses Tibor szakíró
(forrás: http://www.boxing.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s