Ebedli-Törő: A két jóbarát

Az FTC Baráti Kör a ma esti Fradi-Újpest derbi előtt újabb remek beszélgetést tett közzé, ezúttal Ebedli Zoltánnal és Töröcsik Andrással.

Az interjúból egy rövidet közlünk belőle:

“- Pénteken ismét Fradi-Újpest rangadó. A közönség már lázban ég és a játékosok is türelmetlenül várják a kezdő sípszót. Milyen volt a Ti időtökben egy derbi?

Ebedli Zoltán:
– A hangulat, az gondolom olyan lesz, mint a mi időnkben. A szurkolók azonban mára keményebbek, mint akkoriban voltak. Akkor még nem volt ennyire ellenséges a két tábor viszonya. Ami a játékosokat illeti, meg kell mondjam, nem tudom, lelki értelemben a Fradi hogyan is áll ennek a rangadónak a feldolgozásával. Itt elsősorban a külföldi játékosokra gondolok, hiszen biztos el lehet magyarázni, hogy ez mit is jelent, de azért az más, ha valaki ebbe születik bele. A magyar, ráadásul Fradi nevelésű játékos már erre készül a serdülőben, az ifiben és később a tartalékban is. Beleivódik az évek során, hogy mit jelent ez a meccs. Egy külföldi két-három hónap alatt, nem tudom, hogy mennyire tudja átvenni lelkileg ennek a mérkőzésnek a lényegét.

Törőcsik András:
– Mindig egy külön szám volt ez a mérkőzés. A mi időnkben kettős rangadók voltak és akárki volt a pályaválasztó, a Népstadionban játszottuk ezeket a derbiket. A nézőtéri hangulat valóban nem volt ennyire eldurvulva, mint mostanában. Kórusban természetesen zrikálták egymást, ami még bele is fér, de nagy verekedések nem fordultak elő.
Aztán később, amikor már nem voltak kettős rangadók, akkor egyszer játszottam az Üllői úton is. Ott is nagyszerű hangulat volt, ráadásul nyertünk is három-nullra. Most is hatalmas az érdeklődés. Egészen biztos, hogy sokan látogatnak ki a mérkőzésre és reméljük balhé sem lesz.

– Mit vártok a pénteki meccstől?

Ebedli Zoltán:
– Feltétlenül telt házat, de minimum tizenkétezer nézőt. Ahogy hallom, elég jó ütemben zajlik a jegyárusítás. A pályán remélem, egy nagyon jó mérkőzést láthatunk, a lelátón biztos kemény lesz a hangulat. A játékosok is képesek ilyenkor elkapatni magukat. A Stockley és a Doherty elég felfokozott állapotban játssza le amúgy is a meccseket. Minden mérkőzésen alaposan felpörögnek, remélem azért a pályán belül a balhé, az elmarad. Ami a pályán kívül van, az a rendezők és a rendőrség feladata. Ezen kívül már csak egy dolgot várok, természetesen a Fradi győzelmét.

Törőcsik András:
– Én is szeretnék egy jó mérkőzést látni. Az ősszel, amikor kettő-egyre nyert az Újpest, akkor már volt egy jó meccs a két csapat között. Azt az eredményt most is elfogadnám, de az sokat számít, hogy az Üllői úton van ez a mérkőzés. Azt kívánom, hogy legyen telt ház, balhé nélkül. Azonban egy kis balhé mindig volt és mindig is lesz az ilyen meccseken. “

A teljes interjút itt elolvashatod.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s