Változások előtt a Fradihoki

Csabai Gábor személyében új szakosztály-igazgató érkezett az Ferencvárosi TC hokisaihoz, feladata a felnőtt csapat menedzselése lesz. A szakosztályelnök továbbra is Al-Daadu Muhanned, de ő a jövőben elsősorban utánpótlással foglalkozik. A jegkorong.blog.hu interjút készített az új vezetővel, amelyben az új felállásról, a munkáról és a terveiről beszélt, aki komoly tapasztalatokkal rendelkezik, 5 évig szakosztályelnök, 10 évig vezetőségi tag volt az Alba Volánnál.

“Jelszavunk arccal az utánpótlás felé – vágott a dolgok közepébe Csabai Gábor. – Új alapokon szeretnénk felépíteni egy utánpótlás-nevelő bázist. Az elsőbbség a fiataloké lesz ezentúl. Eldöntöttük, ha nem sikerül az ideinél legalább egy szinttel magasabb minőségben üzemeltetnünk a felnőtt csapatot, akkor nem indulunk az OB I.-ben. Ehhez az előző évinél legalább 40%-kal nagyobb költségvetés kellene. Minőségi játék csak ilyen feltételek mellett működő gárdától várható el. Ha ezt a pénzt nem sikerül összeszednünk, nem lesz felnőttcsapatunk a 2010/11-es szezonban.

A kiindulási alapunk jó, minimális tartozásunk van, de az új szezont biztosan tiszta lappal tudjuk kezdeni. Nem sok szakosztály mondhatja el ezt magáról ma Magyarországon. Ha meglesz a felnőttcsapat költségvetése, akkor komoly külföldi edzőt szeretnénk igazolni. Mivel fiatal csapatot kívánunk építeni, olyan emberre lesz szükségünk, akire felnéznek a játékosok, és aki az utánpótlással is foglalkozik.

Az új szakosztálymodellt úgy szeretnénk felépíteni, hogy ha egy-két év múlva esetleg valaki más folytatná a munkát, akkor se nulláról kelljen kezdenie. Egyelőre nincsenek nagy célkitűzéseink, pont azért, hogy ne verjük le a lécet. Szponzori ígéretekkel nem állunk rosszul, de amíg nincs legalább szándéknyilatkozati szinten aláírt papírunk, addig nem számolhatunk a pénzekkel.

A szakosztály legsúlyosabb problémája, hogy nincs hazai pályánk. Gőzerővel dolgozunk azon, hogy legalább egy edzőpályánk legyen. Kellene egy otthon, ahol például az irodánk lehetne, mert jelenleg ez sincs megoldva. Ezért elkészítettünk egy pályázatot, a következő szezon rajtjára szeretnénk mobil pályát felállítani a kilencedik kerületben.

A Millenárishoz hasonló jégpályánk fedett lenne, szabvány méretű, kispad és zsűri is lenne benne. Itt edzene az összes csapatunk, az utánpótlás itt is játszaná hazai mérkőzéseit, míg a felnőttek továbbra is Erzsébeten. Ez csak terv, de nagyon bízom abban, hogy előbb-utóbb valamilyen megoldást sikerül találnunk, mert a magas jégbérleti árak megnehezítik a tevékenységünket és az életünket. Az esélyeink jók, bírjuk a Ferencvárosi TC elnökének ígéretét egy ilyen pálya szeptemberi megnyitására.”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s